Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Ekonomist Selçuk Geçer’den Endişelendiren Dolar Tahmini! “19,50 Hayırlı Olsun!”

Yurtiçi piyasalarda dolar/TL kuru, Aralık 2021 döneminde Merkez Bankası’nın peş peşe faiz indirim kararları sonrasında 18,40 TL seviyesine kadar tırmanmıştı. Tarihi rekorunu gördükten sonra düşüşe geçen dolar kuru, 2022 yılında yükseliş eğilimini sürdürdü ve bir kez daha 18 TL seviyesini aştı. Dolar kurunun kritik seviyeyi aşmasıyla birlikte piyasalarda hareketlilikler de başladı.

Euro’da yaşanan tarihi düşüş tedirgin ederken, Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) alacağı kararlar da merak konusu oldu. Diğer yandan ABD Merkez Bankası’nın (Fed) Eylül ayı faiz kararı da merakla beklenirken, uzman ekonomist Selçuk Geçer, dolar kurunun yılsonunda göreceği seviyeyi açıkladı. Dolar kuruna ilişkin yeni tahminini seviye vererek paylaşan Selçuk Geçer, bir kez daha korkuttu. İşte detaylar…

“30 LİRA OLANA KADAR YÜKSELECEK”

Dolar kuru ve akaryakıt ilişkisi hakkında konuşan Geçer “Dolar kurundaki artışın akaryakıt fiyatlarından başlayarak her şeye yansıdığını artık bilmeyen kalmadı” sözlerini dile getirdi. Merkez Bankası’nın faiz kararlarını değerlendiren Geçer, Eylül – Aralık 2021 döneminde alınan kararların ardından politika faizinin %13’e çekildiğini hatırlattı. Piyasa değerlendirmelerinde bulunan Geçer “Dolar 18 lirayı gördükten sonra 30 lira olana kadar yükselmeye devam edecek” dedi. Dolar kuru adına kritik tahminlerde bulunan Geçer, öte yandan doların 18 TL’yi aşmasıyla ilk kritik seviye tahminini de dile getirdi.

SELÇUK GEÇER: 19,50 HAYIRLI OLSUN!

Twitter’da dolar kuru adına tahminlerini paylaşan Geçer paylaşımında AKP’nin yurtdışından kaynak getirdiğini iddia etti. Geçer konuya ilişkin açıklamasında ise “Araplardan, Ruslardan dolar geliyor, dolar düşecek, 10 lira olacak diyenlere… Ahanda buraya yazıyorum ilk hedef 19,50 HAYIRLI OLSUN!!!” ifadelerini dile getirdi. Selçuk Geçer, dolar kuru 14,50 TL seviyelerindeyken kurun 16,80 TL seviyesine tırmanacağını doğru bir şekilde tahmin etmişti.

Kamu Personeli yatırım tavsiyesi vermez. Haberin kaynağı uzman ekonomist yorumudur.