Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Çalışma Bakanı Bilgin duyurdu: EYT’de son dakika gelişmesi! EYT formülü belli oldu

Milyonlarca kişi EYT’de son dakika gelişmelerini yakından takip ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından merakla beklenen açıklama geldi. Buna göre EYT formülü resmen belli olmuş oldu. Detaylar haberimizde

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den son dakika açıklaması geldi. Bilgin, yapmış olduğu açıklamasında masada sadece tek bir EYT formülü olduğu müjdeleyerek, “Hollanda, Almanya modellerinden bahsediliyor, bunlar doğru değil. Masamızda sadece bir tane EYT formülü var” dedi.

MECLİS’E GELECEK

Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren Emeklilikte Yaşa Takılanlarla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Bakan Vedat Bilgin, EYT ile ilgili çalışma gruplarının olduğunu ve yılbaşına doğru çalışmaların tamamlanacağını müjdeledi. Buna göre Ocak 2023 tarihinde EYT resmen Meclis’e gelmiş olacak.

MASAMIZDA SADECE BİR TANE EYT FORMÜLÜ VAR

EYT ile ilgili çalışmaların olduğunu belirten Bakan Bilgin, daha öncede bir iki formül olduğunu söylemişti. Bilgin “Hollanda, Almanya modellerinden bahsediliyor, bunlar doğru değil. Masamızda sadece bir tane EYT formülü var. Kamuoyunda konuşulan modeller doğru değil. Biz zaten 62 yaşında çalışanları emekli ediyoruz” dedi.

CUMHURBAŞKANINA SUNULACAK

Aşamalı çalışma grupları olduğunu belirten Bilgin “İlgili kurumlarla da çalışmalar sürecek ve ortak noktaya ulaşıldığında Cumhurbaşkanımıza sunulacak. Kabul görürse kamuoyuyla paylaşacağız” açıklamasında bulundu.