Editörün SeçtikleriGündem

Şarkıcı Gülşen, Tutuklandı; Ünlüler Dünyası Adeta Birbirine Girdi: Elçin Sangu’nun Hedefindeki İsim İse, Nagehan Alçı Oldu!

Basına sızan bir videoda imam hatip lisesinden mezun olanlarına ilişkin söylediği sözler nedeniyle geçtiğimiz gün gözaltına alınan ünlü şarkıcı Gülşen, çıkarıldığı nöbetçi İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nce “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçlamasıyla” tutuklanmıştı. Gülşen’in tutukluluğu devam ederken; ilk talebi belli oldu. Öte yandan Gülşen’in tutuklanmasının ardından ünlüler dünyasında da tepkiler çığ gibi büyürken, Nagehan Alçı’nın yaptığı paylaşım, ünlü oyuncu Elçin Sangu’nun hedefindeydi.

GÜLŞEN’İN TUTUKLANMASIN İTİRAZ EDİLDİ

Şarkıcı Gülşen’in avukata Emek Emre, dün akşam saat 17.00 itibariyle müvekkili Gülşen’in tutuklanmasına İstanbul Adalet Sarayı’nda itiraz edildiğini açıkladı. İtiraz dilekçesini de kamuoyuyla paylaşan Emek Emre, dilekçede; “Yaman bir çelişki ile Gülşen, üzerine atılı suçun faili değil, mağduru haline gelmiştir. Alenen halkın kin ve nefretine maruz bırakılan Gülşen, sayısız tehdit ve hakaretlerin mağduru olmuştur. Sözde eylemin üzerinden 4 ay gibi bir süre geçmiş olmasına ve müvekkilin özür dilemiş olmasına rağmen olağanüstü bir usule tabi tutulup, koşulları olmadığı halde tutuklanması kamuoyunda büyük bir tepki ile karşılanmış, 5 yaşındaki evladından koparılarak cezaevine konulması kamu vicdanını rahatsız etmiştir” ifadelerine yer verildiğini açıkladı.

GÜLŞEN’İN İLK ZİYARETÇİ EŞİ OZAN ÇOLAKOĞLU; İLK TALEBİ İSE KÜTÜPHANE OLDU

Gülşen, tutuklanarak cezaevine gönderilmesinin ardından ilk gecesini geçirdi. Cezaevinde yalnız kaldığı öğrenilen Gülşen’i ilk ziyaret eden eşi ünlü müzisyen Ozan Çolakoğlu oldu. Ozan Çolakoğlu’nun görüşmeye avukat Gökçe Kılıç Gülsaran ile gittiği öğrenildi. Görüş esnasında bir dilekçe yazdıran Gülşen’in cezaevi kütüphanesini kullanmak ve kitap almak istediğini avukatı ziyaret sonrasında kamuoyuna açıkladı.

GÜLŞEN’İN TUTUKLANMASI NAGEHAN ALÇI İLE ENGİN SANGU’YU KARŞI KARŞIYA GETİRDİ

Geçtiğimiz gün Gülşen’in tutuklanması ile ilgili bir tweet atan Habertürk yazarı Nagehan Alçı, konuya ilişkin “Tam bir hukuk cinayeti” ifadelerini kullanmıştı. 2018 yılında mahkemelik oldukları bilinen Nagehan Alçı ve Elçin Sangu, bu paylaşımın ardından bir kez daha karşı karşıya geldi. Elçin Sangu, Nagehan Alçı’nın tweetine; “Hakaret içermeyen twit attığım için beni savcılığa verdiğinde; 1) yurtdışına çıkma yasağı 2) kişisel eşyalarıma (telefon,laptop,pc) el konulmasını istemek 3) Kocanı da işin içine katmak 4) Gizlilik kararı istemek aşırılık değil miydi? Yemezler demokrat tavırları…” cevabını verdi.