Editörün SeçtikleriGündem

Şarkıcı Gülşen İmam Hatipliler İçin Ne Söyledi? Gülşen Hangi Sözlerden Dolayı Tutuklandı?

Ünlü pop şarkıcısı Gülşen, geçtiğimiz gün çıkarıldığı adliyede tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Gülşen’in, imam hatipliler için dile getirdiği sözler nedeniyle hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçundan soruşturma açılmıştı. Hakkında soruşturma açılan Gülşen, önceki akşam adliyeye çıkarıldı ve ünlü pop şarkıcısı Gülşen tutuklandı.

Yaşanan gelişmelerin ardından vatandaşlar Gülşen’in ne söylediğini merakla araştırmaya başladı ve bir diğer yandan Gülşen’in tutuklanmasına dair sosyal medyada tepkiler büyüdü. Ünlü isimlerle birlikte birçok sosyal medya kullanıcısı Gülşen’in tutuklanmasına tepki gösterirken, kararı destekleyen sosyal medya kullanıcıları da konuya ilişkin fikirlerini dile getirdi. Peki şarkıcı Gülşen ne dedi? Gülşen imam hatipliler için ne söyledi? İşte detaylar…

GÜLŞEN NE DEMİŞTİ?

Ünlü pop şarkıcısı Gülşen, Nisan ayında İstanbul’da bir mekanda sahne aldı ve sevenleriyle birlikte şarkılarını seslendirdi. Söz konusu konsere ait görüntülerde Gülşen’in, yakın bir arkadaşı hakkında “İmam hatipte okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor” sözlerini dile getirdiği görüldü. 4 ay önce bir konserde dile getirdiği sözleri yeniden gündeme gelen Gülşen hakkında, TCK 216. maddesi kapsamında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçundan resen soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan Gülşen, önceki akşam tutuklanarak cezaevine gönderildi.

TUTUKLAMA KARARINA TEPKİLER BÜYÜYOR

Gülşen, konserde dile getirdiği sözlerin yer aldığı görüntülerin yayılmasından sonra sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak özür dilemişti. Ancak Gülşen’in özür içerikli paylaşımı tutuklanmasının önüne geçemedi ve ünlü şarkıcı, 4 ay önce konserde “Miraç” isimli yakın arkadaşı ile ilgili dile getirdiği sözlerden dolayı resmen tutuklandı. Gülşen’in tutuklanmasına sanat dünyasından ve ünlülerden tepkiler çığ gibi büyüdü. Öte yandan binlerce sosyal medya kullanıcısı da bu karara tepki gösterdi.