Bilim, TeknolojiEditörün SeçtikleriGündem

Bugün sona eriyor! e-Devlet’te yeni dönem: Yapmayan bir daha yapamayacak

Bugün sona eriyor! e-Devlet’te yeni dönem: Yapmayan bir daha yapamayacak

Ülkemizde her vatandaşın kullandığı ve pek çok işin bir arada halledildiği e-Devlet’te yeni dönem resmen başladı. Artık e-Devlet üzerinde pek çok hizmete ulaşmak mümkün hale geldi. Son dönemlerde merak edilen ad soyad değişikliği bile artık bu kanal üzerinden yapılıyor. Ancak gelen son habere göre milyonlarca öğrenci için başvurular sona eriyor. KYK yurt başvuruları bu gece sona erecek.

Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Artık devlet dairesine gitmeden e-Devlet üzerinden işlem yapılabilecek.

İSİM DEĞİŞTİRMEDE SON TARİH SON TARİH 24 ARALIK 2022

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda şöyle denildi:

Genel ahlaka uygun olmayan. Gülünç olarak değerlendirilen. Yazım ve imla hatası olan

Ad ve soyadı değişikliği başvurularınızı 24 Aralık 2022 tarihine kadar, e-devlet aracılığıyla veya yazılı olarak ilçe nüfus müdürlüklerine yapabilirsiniz.

AD SOYAD DEĞİŞİKLİĞİ NASIL YAPILIR?

Başvurular e-Devlet aracılığı ile alınmaktadır.

e-Devlet ekranına giriş yapmalısınız.

Ardından; arama kısmına “Ad ve Soyadı” yazdıktan sonra “İl / İlçe İdare Kurulu Kararı ile Ad veya Soyadı Düzeltilmesine İlişkin Başvuruların Alınması” seçeneğine tıklamanız gerekiyor.

“Mobil İmza” veya “Elektronik İmza” onayınız gerekmekte. İstenen girişi yaptıktan sona başvuru ekranı açılacak ve adımları takip edebileceksiniz

İçişleri Bakanlığı bugüne kadar isim soyisim değişikliği yapan vatandaşların sayısını bu görsel ile paylaştı.

Hem müdürlüklere konuyla ilgili başvuru yapmak hem de turkiye.gov.tr e devlet girişi ile başvuru göndermek mümkün.

KYK BAŞVURU NASIL YAPILIR?

KYK yurt başvuruları başladı. 2022-2023 eğitim öğretim yılı için KYK yurt başvuruları elektronik ortamda e-Devlet üzerinden alınacak. Peki, kimler Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü yurt başvurusunda bulunabilecek? İşte başvuru tarihleri:

KYK YURT BAŞVURUSU İÇİN SON GÜN NE ZAMAN?

Başvurular 24 Ağustos’ta başladı. 28 Ağustos 23.59’a kadar sürecek. KYK yurt başvurusu e-Devlet üzerinden gerçekleştiriliyor.