Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Günün müjdeli haberi geldi! Akaryakıtta bu sefer yüzler güldü: Benzine okkalı indirim yapıldı

Akaryakıt fiyatlarına uzun zamandır peş peşe zam geliyordu. Durum böyle olunca sürücüler indirimli akaryakıt almak için gelecek indirimleri yakından takip etmeye başladı. Ancak gelen bir son dakika haberine göre akaryakıtta bu sefer yüzler güldü. Okkalı indirim geleceği açıklandı. Benzine gelecek olan indirim sonrasında istasyonlarda kuyrukların oluşacağı belirtildi. Peki, benzine ne kadar indirim gelecek?

Merkez Bankası’nın geçtiğimiz günlerde aldığı indirim kararı sonrasında dolar resmen rekor kırmıştı. Aynı zamanda brent petrol fiyatlarının artması sonrasında da özellikle motorine peş peşe zam yapılmıştı. Sürücüler bu durumdan şikayetlerini dile getirirken, bugün güzel bir haber geldi.

BENZİNE NE KADAR İNDİRİM GELECEK?

Gelen peş peşe zamlar sürücüleri isyan ettirme noktasına getirmişti. Ancak 30 Ağustos Salı gününden itibaren geçerli olmak üzere benzin fiyatlarına 1 TL’den fazla indirim yapılacağı belirtildi. İndirimin miktarı 1.04 TL olarak açıklandı. Yapılacak olan bu indirim sonrasında ortalama 21,16 TL’den satılan benzinin litresi 20,10 TL’ye inmiş olacak.

Benzin Fiyatları:

İstanbul Anadolu Yakası: 21.16 TL

İstanbul Avrupa Yakası: 21.15 TL

Ankara: 21.28 TL

İzmir: 21.27 TL

Motorin Fiyatları:

İstanbul Anadolu Yakası: 26.91 TL

İstanbul Avrupa Yakası: 26.89 TL

Ankara: 27 TL

İzmir: 27.02 TL

BRENT PETROL YÜKSELİŞTE

Brent petrol fiyatları akaryakıt fiyatlarını belirliyor. Bir dönem 100 doların altına gerileyen brent petrolün şu an varil fiyatı 100 doların üzerine çıktı. Brent petrol 101,81 dolara çıkarken, ABD ham petrolü 95,31 dolara yükseldi.