Gündem

Motorine Zam, Benzine İndirim! 30 Ağustos Güncel Akaryakıt Fiyatları Ne Kadar Oldu?

Güncel benzin, motorin ve otogaz (LPG) fiyatları araştırılıyor. Araç sahipleri, son dönemlerde sık sık değişen fiyatların ardından 30 Ağustos Salı günü güncel akaryakıt fiyatlarını araştırmaya başladı. Zira Brent petrol fiyatında görülen dalgalanmalar, akaryakıt fiyatlarını doğrudan etkileyebiliyor. Öte yandan yurtiçinde dolar kurunda yaşanan değişikliklere bağlı olarak da akaryakıt fiyatlarında zam ya da indirim görülebiliyor.

2022 yılında akaryakıt fiyatlarında yüksek oranlı ve peş peşe gelen zamlar etkisini şiddetli bir şekilde göstermiş olsa da Brent petrol fiyatında güncel olarak yaşanan düşüşler sonrasında akaryakıt fiyatlarına indirimler de yansımaya başladı. Bu kapsamda son olarak benzin fiyatlarına indirim uygulandı ve tarife 30 Ağustos Salı itibariyle pompa fiyatına yansıdı. Peki güncel akaryakıt fiyatları ne kadar? İşte detaylar…

MOTORİNDE ZAM, BENZİNDE İNDİRİM

Geçtiğimiz haftalarda motorin ve benzin fiyatlarına peş peşe gelen zamların ardından bu kez de indirimler yansımıştı. Ancak son olarak geride bıraktığımız hafta içinde motorin grubuna bu kez de peş peşe zamlar yansımıştı. Bu süreçte motorin litre fiyatına 2 günde 2 farklı zam geldi ve motorin fiyatı önce 95 kuruşluk, ardından 87 kuruşluk zamlarla karşılaştı. Motorin fiyatları artarken değişiklik görmeyen benzin fiyatlarına ise yeni haftadan itibaren 1 lira 04 kuruşluk indirim geldi. Benzine indirim gelen süreçte motorin fiyatlarında ise değişiklik olmadı.

30 AĞUSTOS SALI GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

Gelen zamlar ve indirimlerin ardından 30 Ağustos Salı güncel akaryakıt fiyatları şöyle:

  • İstanbul’da benzin litresi 20,13 TL, motorin litresi 26,90 TL, LPG litresi 11,47 TL
  • Ankara’da benzin litresi 20,25 TL, motorin litresi 27,02 TL, LPG litresi 11,34 TL
  • İzmir’de benzin litresi 20,25 TL, motorin litresi 27,02 TL, LPG litresi 11,14 TL