Gündem

Renault Güncel Kampanyasını Duyurdu: Renault Taliant 235.600 TL’den Başlayan Fiyatlarla!

Türkiye’de otomobil fiyatları 2020 yılında ortaya çıkan pandemi dönemiyle birlikte hızla yükselmeye başladı. Artan fiyatlarla birlikte sıfır araçlarda fahiş fiyat seviyeleri ortaya çıkarken, bu durum ikinci el otomobil piyasasına da yansıdı. Ticaret Bakanlığı ikinci el otomobil pazarında fahiş oranlarda yükselen fiyatların önüne geçmek için 6 bin kilometre ve 6 ay satış koşulunu getirdi.

Otomobil pazarına ilişkin düzenleme çalışmaları devam ederken, sıfır otomobillere yönelik bir kampanya da Renault’tan geldi. Renault, söz konusu kampanya dahilinde Yeni Taliant modelinde 235 bin 600 TL’den başlayan fiyatlar sunuyor. Özel ÖTV muafiyeti ile sunulan Yeni Taliant’a sahip olmak isteyenlerin ne yapması gerekiyor? İşte detaylar…

RENAULT YENİ TALIANT MODELİNDE KAMPANYA

Renault Yeni Taliant’ın karma karbondioksit salımı 114 – 139 g/km ve yakıt tüketimi de 5,7 – 7 litre/100 km aralığındadır. Kampanya dahilinde Renault, Yeni Taliant modellerini stoklarla sınırlı tutuyor ve 31 Ağustos 2022 tarihine kadar geçerli olan bu kampanya, katılımcı yetkili satıcılarda geçerli olarak sunuluyor. Kampanya dahilindeki ilgili fiyat, 2022 model yılı Yeni Taliant’ın perakende satın alımlarında geçerli olarak sunuluyor ve ÖTV muafiyetli satışlar için tavsiye edilen anahtar teslim fiyatı da 235 bin 600 TL’den başlıyor. Ayrıca söz konusu fiyata kasko ve trafik sigortası dahil edilmiyor.

KİMLER ÖZEL FİYATLARDAN YARARLANABİLİR?

Bilindiği üzere Türkiye’de engelli vatandaşlara, engel derecesine göre Özel Tüketim Vergisi indirimi ya da doğrudan ÖTV muafiyet hakkı sunuluyor. Renault tarafından sunulan Yeni Taliant kampanyasında da engel dereceği yüzde 90 ve üzerinde olan vatandaşların taşıt alımlarına istisna olarak özel fiyatlar sunuluyor. Söz konusu kampanyadan yararlanmak isteyen vatandaşların, ilgili ÖTV muafiyet hakkından yararlanabiliyor olması gerekiyor.