Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

İkinci el araç piyasasında son dakika gelişmesi: Fiyatların değişeceği açıklandı! Fiyatlar yüzde 10..

Geçtiğimiz günlerde araç piyasası için yeni bir düzenleme getirilmişti. Bu düzenleme sonrasında elindeki sıfır araçları çıkarmak isteyenler kardan vazgeçerek düşük fiyatlarda araçları yüklemeye başladı. Sıfır araçlar için getirilen 6+6 şart arasında fiyatların değişeceği açıklandı. İkinci el araç piyasasında resmen son dakika gelişmesi yaşandı. Fiyatlarda belirli bir miktar düşüş bekleniyor. İşte detaylar..

ÖTV indirim beklentisi ile araç almak isteyenler beklemeye geçti. Araç fiyatları düşecek mi? Sorusunun cevabı her gün araştırma konusu olmaya devam ediyor. Galericiler artık piyasada gerçek alıcıların olduğunu ifade ederek bu sürecin devam etmesi halinde fiyatlarda yüzde 5 – 10 arasında düşüş olabileceğini belirtti.

PİYASA GEÇEN AYLARA GÖRE DAHA DURGUN

İkinci el otomobil piyasasında yaşanan durgunluğu al-sat yapan vatandaşın çekilmesine bağlayan oto galerici Yılmaz Kebapçı, “İkinci el piyasası şu anda durgun seviyede. Geçen aylara göre daha da durağan ilerliyoruz. Geçen aylarda çok fazla piyasada al-sat yapanlar vardı. Araç satışlarının yüzde 90’ını ayakta al-sat yapanlar oluşturuyordu. Şu anda düzenlemelerin ardından sadece gerçek biniciler kaldı. Ayda 11, 12 tane araç satıyordum, şimdi ise 1 veya 2 tane anca satıyorum. Krediler düşüşte biraz daha düşerse piyasa canlanabilir. Her sene bu mevsimlerde araç piyasası durgun olur. Kimi fındığa kimisi tatile gitti. Eylül ayında da insanlar çocuklarının okul telaşına düşüyor. Şu an ki durgunluk normal, her sen yaşadığımız bir durum. Bu durum 9’uncu ve 10’uncu aydan sonra hareketlilik başlar, piyasa canlanır. Piyasalar hızlanırsa tekrardan aylık satışlarımıza dönebiliriz. Araçlara talep olmamaya devam ederse indirim devam eder. Yaklaşık yüzde 5 ve 10 arası indirim olur” dedi.

“ARAÇ SATIŞINDAKİ DÜZENLEME GALERİCİLERE OLUMLU YANSIYACAKTIR”

İkinci el otomobil piyasasının durağan süreci devam ederse otomobillerde indirim beklentisi olacağını söyleyen Galerici Yakup Macit, “İkinci el piyasasında şu anda bir hareketlilik yok. Yaklaşık 4 aydan beri piyasa durgun. Dengesiz piyasa halen devam ediyor. Çok fazla al-sat yapan insan vardı. Şu anda onlar çekildi. Piyasada araç var. Sıfır araçlara bir önlem alındı. Bizim için daha iyi oldu bu düzenlemeler. Piyasayı yüksek fiyata sokanlar vardı, düzenleme sayesinde bunlar şu anda durdu” şeklinde konuştu.