Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Fiyatı 2 kat arttı: Sene başında 600 TL’ydi! Artık 1.150 TL’den satılacak

Artık her gün gelen zamlara neredeyse alışmış hale geldik. Gelen bir son dakika haberine göre fiyatı resmen 2 kat arttı. Sene başında 599 TL’den satılan tek yön iç hat uçuşlarına zam geldi. Firmalar tavan fiyatlarını güncelledi. Buna göre tek yön iç hat uçuşlarda uygulanan tavan fiyatı 999 TL’den 1.150 TL’ye çıkarıldı.

Gelen bilgiye göre business sınıf biletler bu uygulamanın dışında tutulacak. Hava yolu firmaları da bu karardan sonra biletlerini yeni fiyatlar üzerinden satışa sunduklarını belirtti.

BUSİNESS SINIF BU UYGULAMAYA DAHİL EDİLMEDİ

Yeni tavan ücretleri sadece iç hat uçuşuş yapacak yolcular için geçerli olacak. Aynı zamanda business sınıf bu uygulamada olmayacak. Bayram ve tatil dönemi de dahil olmak üzere artık ekonomi sınıfında tek yön iç hat uçuş bilet fiyatı bin 449 TL’den fazla olamayacak.

SENE BAŞINDA 599 TL İDİ

Tavan ücretinde sene başında 599 lira olarak belirlenen en yüksek bilet fiyatı, kademe kademe yükseltilirken; son olarak haziran ayında 999 liraya kadar çıktı. Yeni belirlenen tavan fiyatıyla havayolları, bugünden itibaren yurt içi uçuşlarda ekonomi sınıfı tek yön, en yüksek bilet fiyatını bin 150 lira olarak satışa sunmaya başladı.

İLK OLARAK 2013 YILINDA UYGULANDI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bundan 9 yıl önce, tatil ve bayram döneminde yoğunluğu engellemek adına bu uygulamayı başlatmıştı. Sivil Havacılık Kurumu ise 2013 yılında iç hatlarda tek yönde tavan ücreti 299 TL olarak açıklamıştı. Geçtiğimiz yılın sonunda bu ücret 499 TL idi. Bu yıl ise ücret değişerek 1.150 TL oldu.