EkonomiEditörün SeçtikleriGündem

Ve merakla beklenen müjde geldi: Paralar PTT’den alınacak! 1.500 TL devlet desteği verilecek

Paraların bakanlık tarafından PTT üzerinden verileceği açıklandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dar gelirli vatandaşlar için devlet desteği vereceğini belirtti.1.500 TL’ye çıkarılan desteğin detayları da ayrıca açıklandı. İşte merak edilenler ..

Artış gösteren enflasyonla birlikte kira ücretleri vatandaşların cebini bükmeye devam ediyor. Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre beklenen müjde geldi. Paranızı almak için hemen PTT’ye gidebilirsiniz. Verilen kira destek yardımı artık 1.500 TL’ye çıkarılacak. Bu durumda sigortalı bir işte çalışmayan ve geliri düşük olan vatandaşlara ev kiralarını ödemek için yardım yapılacak.

KİRA YARDIMI BAŞVURU ŞARTLARI

Kira yardımından yararlanmak için belirtilen birtakım şartları taşımak gerekiyor. Kira yardımı başvuru şartları şu şekilde açıklandı:

Sigortalı olmamak

Emekli aylığı, dul ve yetim aylığı almıyor olmak

Mal varlığına sahip olmamak

Gelir testi sonucunda fakirlik sınırının altında bulunmak

Düzenli bir gelire sahip olmamak.

KİRA YARDIMI MİKTARI NE KADAR?

Kira yardımı ödemesi aylık olarak değişkenlik gösterebiliyor. Aylık 715 TL ile 1.500 TL arasında kira yardımı yapılıyor. Özellikle büyükşehirlerde yaşayanlara daha yüksek kira yardımı yapıldığı belirtildi. İşte illere göre yapılan kira yardımı miktarları:

İstanbul, İzmir, Ankara: 1150 TL

Antalya, Adana, Bursa, Konya: 1.085 TL

Mersin, Eskişehir, Sakarya, Erzurum: 995 TL

Tokat, Zonguldak, Çanakkale: 905 TL

Düzce, Şırnak, Yozgat: 810 TL

Bolu, Bingöl: 715 TL.