Editörün SeçtikleriGündem

Son dakika: Gülşen’e hapis şoku! 1 yıldan 3 yıla..

Ünlü şarkıcı Gülşen bir konserinde imam hatiplilere yönelik söylemi ile halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçundan soruşturma açılmıştı. Hazırlanan iddianame tamamlandı. Gülşen’e hapis şoku! Sanatçı Gülşen için ‘Halkı Kin ve Düşmanlığa Alenen Tahrik Etme’ suçundan 3 yıla kadar hapis cezası istendi.

NE OLMUŞTU?

Gülşen Çolakoğlu, 30 Nisan 2022’de Ataşehir’de bir konser sırasında, “İmam Hatip’te okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor” şeklindeki beyanda bulundu. Bunun üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca 24 Ağustos 2022 gecesi şarkıcı Gülşen Çolakoğlu hakkında İmam Hatip Liselilere yönelik sarf ettiği sözlerinden dolayı “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan resen soruşturma başlatıldığı ve polis tarafından hazır edilmesi talimatı verildiği açıklandı. Bunun üzerine şarkıcı, 25 Ağustos’ta polis tarafından gözaltına alınarak İstanbul Adalet Sarayı’na getirildi. Basın Suçları Soruşturma Bürosu Savcısı tarafından ifadesi alınan Çolakoğlu, tutuklanması talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Çolakoğlu’nun Nöbetçi İstanbul 2. Sulh Hakimliği’nce tutuklanmasına karar verildi.

1 YILDAN 3 YILA KADAR HAPİS İSTEMİYLE İDDİANAME HAZIRLANDI

Ataşehir’de 30 Nisan 2022’de verdiği konserde İmam Hatip Liselilere yönelik sarf ettiği sözleri nedeniyle tutuklanan daha sonra itiraz üzerine konutu terk etmemek şartıyla tahliyesine karar verilen Gülşen Çolakoğlu hakkındaki soruşturma tamamlandı.

Savcılık, Gülşen Çolakoğlu hakkında 3 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenledi. İddianamede 702 kişi ve kurum müşteki sıfatıyla yer aldı.