Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

EYT için tek formül var! Detaylar merak ediliyordu: Bakan Bilgin açıkladı! Sözleşmeli personel müjdesini verdi

Milyonlarca kişi Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili son dakika haberlerini takip etmeye devam ederken EYT’de yeni gelişme yaşandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin EYT çözüm formülüyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Bilgin açıklamalarında ayrıntıları aktardı.

BAKAN BİLGİN’DEN PEŞ PEŞE AÇIKLAMA

EYT, geçici işçi, sözleşmeli personel, taşeron işçi çalışmalarıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Bilgin, EYT ile ilgili formülün netleşmediğini, Aralık ayı gibi gündeme geleceğini belirterek, sözleşmeli, geçici, taşeron işçilerle ilgili de önemli açıklamalarda bulunu.

EYT düzenlemesi için çalışmalar devam ederken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den çok önemli bir açıklama geldi. Bakan Bilgin açıklamalarında bir iki konu daha olduğunu EYT’nin ondan sonra olacağını belirtti. Bakan Bilgin çünkü EYT’nin teknik çalışmasının biraz daha zaman alacağını ifade etti.

EYT İÇİN DETAYLARI AÇIKLADI

Bu konuda Çalışma Bakanı Vedat Bilgin’in açıklamaları şöyle oldu:

“Bir iki konu daha var EYT ondan sonra çünkü onun teknik çalışması biraz daha zaman alacak. Tek bir formül üzerinde duruyoruz ama henüz sonuçlandırmadık. EYT Aralık ayı gibi gündeme gelir”

SÖZLEŞMELİ PERSONEL MÜJDESİ GELDİ

Sözleşmelilerde gelinen son durumun sorulması üzerine Bakan Bilgin şu ifadeleri kullandı:

“Kamudaki sözleşmeli personelle ilgili çalışmamızı sona erdirmek üzereyiz. Meclis ilk açıldığında sözleşmeli personel dosyasını getireceğiz. Şu anda üzerinde çalıştığımız dosya o, bitirmek üzereyiz.

Sözleşmeli personel ve geçici işçiler bir an önce çözmemiz gereken dosyalar. Sözleşmeli personel mevzusunu çözüyoruz, önümüzdeki günlerde sizlerle de paylaşırız.”