Gündem

Aylık 600 TL ödeme ile yeni destek paketi geliyor! Kimler destek ödemesinden yararlanabilecek?

Türkiye’de sosyal devlet anlayışı ve sosyal devlet olmanın gereklilikleri ile birlikte dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara, ihtiyaçlarına yönelik yardım ve destekler ulaştırılmaya devam ediyor. Bu kapsamda, ihtiyaç sahibi ve dar gelirli vatandaşlara yapılan yardım ve desteklere şimdi bir yenisi daha ekleniyor. Söz konusu desteklerin eğitim, enerji ve birçok alanda genişletilerek vatandaşlara ulaştırılması bekleniyor.

Bilindiği üzere Eylül ayının gelişiyle birlikte enerji fiyatlarındaki yükselişe bağlı olarak elektrik ve doğalgaza zam gelmişti. Gelen zamların ardından ihtiyaç sahibi ailelere verilen desteklerde genişletme adımı atıldı. Hükümet, destek ve yardımlarını yeniliyor ve eğitimden enerjiye kadar birçok alanda devam eden destek kalemlerine şimdi bir yenisi daha ekleniyor. İşte detaylar…

BAKANLAR BİR ARAYA GELDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan sosyal yardımlara, şimdilerde bir yenisi daha ekleniyor. Bu kapsamda eğitim üzerine bir genişletme adımı düşünülürken, eğitim gören çocuklar için ailelere nakit yardımı yapılması hedefleniyor. Önceki gün Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati bir araya geldi ve bakanlar, sosyal yardımlarla ilgili mevcut durumu gözden geçirerek, yeni dönemde uygulanacak olan sosyal yardım politikalarını değerlendirdi.

ENERJİ DESTEKLERİ DEVAM EDİYOR

Gelen açıklamalarda doğalgazda konutlar için yüzde 80’i aşan desteğin devam edeceği belirtildi ve bu yıl yapılan sosyal yardımlarda 145 milyar TL aşıldı ve bütçeden %5,1 paya ulaştı. Bilindiği üzere doğalgaz destekleri devam ediyor ve bu alandaki destekler, Şubat ayında ilk etapta 203 bin aile ile başladı. Ayrıca elektrik desteğinden yararlanan aile sayısı da 2022’de 4 milyona yükseldi.

EĞİTİM DESTEKLERİ EKLENİYOR

Elde edilen bilgilere göre yardım ve desteklerde, çocuklu ailelere verilen destekler yenilenecek ve çocuklara eğitim yardımı yapılacak. Eğitim hayatı devam eden çocuklar için ailelere nakit desteği verilecek ve okula giden çocuklar için sağlanan kırtasiye yardımlarına nakit yardımlar da eklenecek. Aile Destek Programı kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere aylık 450, 550 ve 600 TL olmak üzere 12 ay boyunca ödeme yapılacak.