Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Başvurular artık e-Devlet üzerinden: Paralar PTT’den! Başvuru yapanın banka hesabına yatırılacak.. En az 5 bin 400 TL nakit

Başvurular resmen e-Devlet üzerinden başladı. Türkiye Aile Destek Programı kapsamında ödemeler yapılıyor. Türkiye Aile Destek Ödemesi uygulamasından yararlanmak isteyenler ne kadar para alacağını merak ediyor. Aile Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ödemeler 12 ay boyunca yapılacak. En az 5 bin 400 TL banka hesaplarına yatırılacak.. İşte detaylar

Hükümet, ihtiyaç sahibi vatandaşlar için yeniden harekete geçti. 4 milyon hanenin faydalanmasının beklendiği Türkiye Aile Destek Programı ödemeleri devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından açıklama geldi. Yanık ödemelerin 3 ayrı koldan 450, 550 ve 650 TL şeklinde yapılacağı belirtildi.

Buna göre yapılacak yardımın miktarı yıllık hane başı 5 bin 400 TL ile 7 bin 200 TL arasında değişeceği duyuruldu.

BAŞVURULAR NASIL VE HANGİ KANAL ÜZERİNDEN YAPILACAK?

27 Haziran tarihinde başlayan ‘Türkiye Aile Destek Programı’ müracaat işlemleri sürüyor ve belirlenmiş son başvuru tarihi ise açıklanmadı. Müracaat işlemleri e-devlet uygulaması üzerinden ya da ikametgah adresinin bağlı bulunduğu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından yapılıyor.

BAŞVURU İÇİN ARANAN ŞARTLAR

Yardıma muhtaç hanelerin tamamı bu destekten faydalanabiliyor. Daha önce herhangi bir sosyal yardımdan yararlanmamış vatandaşlar başvuru işlemlerini gerçekleştirebilir.

DESTEK ÖDEMELERİ KAÇ AY SÜRECEK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalara göre destek ödemeleri 12 ay boyunca aylık düzeni bir şekilde verilecek.