Gündem

Brent Petrol Tarihi Düşüş Yaşadı, Benzin ve Motorine İndirimler Yansıdı! 9 Eylül Güncel Akaryakıt Fiyatları Ne Kadar Oldu?

Akaryakıt fiyatları araştırılmaya devam ediyor. Brent petrol fiyatında görülen dalgalanmalar ve yurtiçinde döviz kurlarında yaşanan hareketlilikler, akaryakıt fiyatlarını etkiliyor. Brent petrol fiyatı, küresel piyasalarda yaşanan gelişmelere bağlı olarak geçtiğimiz günlerde düşüş eğilimine girmişti. Öte yandan döviz kurlarında ise geçtiğimiz hafta itibariyle yeniden yukarı yönlü hareketlilikler ortaya çıkmıştı. Bununla birlikte benzin ve motorin fiyatlarında da değişiklikler kaydedildi.

Geçtiğimiz gün uygulanan çifte indirim sonrasında benzin ve motorin fiyatları merak konusu oldu. Zamlarla ve indirimlerle karşılaşan benzin ve motorin fiyatları, bir kez daha değişiklik yaşadı. 8 Eylül Perşembe günü itibariyle uygulanan fiyat tarifesi sonrasında, 9 Eylül Cuma güncel akaryakıt fiyatları ne kadar oldu? İşte detaylar…

BRENT PETROL GERİLEDİ, İNDİRİMLER GELDİ

Küresel piyasalarda Brent petrol fiyatı düşüş eğilimine girdi. Merkez bankalarının faiz artırma kararları ve parasal sıkılaştırma yönünde agresif adımları ile birlikte resesyon endişeleri artarken, diğer yandan Rusya’nın petrol arzını azaltma tehditleri de Brent petrol endişelerini artırdı ve fiyatta düşüşler yaşandı. Gelen düşüşler sonrası araç sahiplerini sevindiren haberler de geldi. Brent petrol fiyatının varil başına 90 doların altına gerilemesiyle birlikte benzin ve motorin fiyatlarında da peş peşe indirimler yaşandı. Son indirimlerin ardından güncel benzin ve motorin fiyatları ne kadar oldu?

9 EYLÜL GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

6 Eylül’de motorin fiyatına 68 kuruşluk, 7 Eylül’de ise 77 kuruşluk zam geldi. Gelen bu zamların ardından 8 Eylül Perşembe günü ise motorin fiyatına 1 lira 14 kuruşluk indirim uygulandı. Son indirimlerle birlikte güncel akaryakıt fiyatları şöyle:

  • İstanbul’da benzin 19,22 TL
  • İstanbul’da motorin 24,79 TL
  • Ankara’da benzin 19,34 TL
  • Ankara’da motorin 24,91 TL
  • İzmir’de benzin 19,34 TL
  • İzmir’de motorin 24,92 TL