Gündem

TOKİ 2022 sosyal konut projesinde 13 Eylül öncesi kritik açıklamalar geldi! Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi!

Milyonlarca vatandaş, son yıllarda hızla yükselen ev fiyatlarının ardından konut sahibi olmak için alternatifleri araştırmaya koyuldu. Ancak bu kapsamda yükselen ev fiyatları nedeniyle birçok vatandaş için ev sahibi olmak artık neredeyse imkansız hale geldi. Yükselen fiyatlardan dolayı ev sahibi olamayan ancak konut almak isteyen vatandaşlar için 20 yıldan uzun süredir sosyal konut projelerini hayata geçiren TOKİ, 2022 yılı sosyal konut projesi için düğmeye bastı.

Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara düşük fiyatla ve uygun ödeme koşullarıyla ev sahibi olma olanağı tanıyan TOKİ’nin 2022 yılı konut projesi için gözler 13 Eylül tarihine çevrildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 13 Eylül’de proje ile ilgili merak edilen detayları paylaşacağını aktardı. İşte detaylar…

TOKİ 2022 KONUT PROJESİ DETAYLARI BELLİ OLUYOR!

2022 TOKİ sosyal konut projesi, 81 il genelinde başlatılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, proje ile ilgili detayları da 13 Eylül tarihinde kamuoyu ile paylaşacak. Erdoğan, “Yüksek kira bedeli alarak korsanlık yapanlar burada en büyük darbeyi yiyeceklerdir” sözlerini dile getirdi ve gözler 13 Eylül tarihine çevrildi. Yüksek kiralar ve bankaların faiz oranları nedeniyle ev sahibi olamayan vatandaşlara uygun fiyatlı ev olanağı sağlayacak olan TOKİ konut projesiyle ilgili heyecanlı bekleyiş sürerken, konuya dair kritik açıklamalar geldi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN KRİTİK AÇIKLAMALAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamada “Bu kampanyanın vatandaşımızı çok çok olumlu istikamette etkileyeceğine inanıyoruz. Burada sadece konut değil, aynı şekilde arsa projemiz var. 250 bin konut, 100 bin altyapı konut arsası içeriyor. İcabında vatandaş ‘Ben kendim yapacağım’ diyorsa, onlara da ‘Buyur kardeşim, 100 bin arsa var, kendin de yapabilirsin’ diyoruz” sözlerini dile getirdi. Ayrıca gelen açıklamalara göre 10 bin sanayi sitesi vatandaşlara iş kurma olanağı sağlayacak. Detaylı açıklamaların 13 Eylül’de gelmesi bekleniyor.