Editörün SeçtikleriEmlakİş İlanlarıÖzel Sektör İş İlanları

İş arayanlara müjde: 100 bin kişi işe alınacak! Hazine Bakanlığı güzel haberi verdi

Hazine Bakanlığı’ndan iş arayan herkese güzel haber geldi. İş arayanlar için bakanlık resmen müjdeyi verdi. 100 bin kişinin işe alınacağı açıklandı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yaptığı açıklamasında sosyal konut ve istihdam ile alakalı güzel haberi açıkladı. 250 bin konut yapımında 1 milyondan fazla kişinin faydalanacağını belirten bakan, bu kapsamda 100 bin personelin de işe alınacağını söyledi. İşte detaylar..

Konuyla ilgili Bakan Nebati yazılı bir açıklama yaptı. Yapılan yazılı açıklamada Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının yapacağı sosyal konut projeleriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. 1 milyondan fazla insanın yararlanabileceği belirtildi. İşte Bakan Nebati’nin yaptığı açıklama:

“Ekonomi politikamızın hedefi sadece büyüme değil. Temel amacımız, ekonomik büyümenin yaratacağı refahı toplumun tüm kesimlerine yaymak. Vatandaşlarımızı ev sahibi yapmak için Türkiye tarihinin en büyük sosyal konut projesini Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ile birlikte başlatıyoruz”

1 MİLYONDAN FAZLA KİŞİ YARARLANACAK

Bakan Nebati, 250 bin konut yapılacağını belirterek, ‘’Emeklilerimiz, işçilerimiz, öğrencilerimiz, şehit yakınlarımız, gazilerimiz ve engelli vatandaşlarımız için büyük ölçekli bir bütçe ayırdık, toplam 250 bin konut inşa edeceğiz. Böylece, Hazine’nin desteğiyle 1 milyondan fazla vatandaşımızı güvenli konutlara taşıyacağız’’ ifadelerini kullandı.

100 BİN KİŞİ İŞE ALINACAK

Nureddin Nebati yapmış olduğu açıklamanın devamında, yapılacak konut projelerinde 100 bin kişilik bir istihdam sağlanacağını belirterek, “Hazine’nin sosyal amaçlı bu dev yatırımının ayrıca, çarpan etkisiyle, 1,5 trilyon lirayı aşan bir ekonomik değer yaratacağını öngörüyoruz. Bu dev proje ile en az 100 bin yeni istihdam oluşturacak, 250’den fazla alt sektörün, sanayinin ve ticaretin çarklarını hızlandıracağız. Ekonomimizde itici güç olacak bu büyük proje, tüm Türkiye’ye hayırlı uğurlu olsun’’ diyerek müjdeyi paylaştı.