Gündem

Akaryakıt fiyatlarında Brent petrol etkisi! Son dalgalanma benzin ve motorine nasıl yansıdı, 14 Eylül güncel akaryakıt fiyatları ne kadar?

Akaryakıt fiyatları, küresel piyasalarda dalgalanan Brent petrol fiyatlarına ve yurtiçi piyasalarda hareketlilik gösteren döviz kurlarına göre hareketlenmeye devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda Brent petrol varil fiyatında çeşitli etkenlere bağlı olarak artışlar görülmüştü ve bu artışlarla birlikte Türkiye’de benzin ve motorin fiyatları da zamlarla karşılaşmıştı. Gelen bu zamların ardından Brent petrol fiyatında düşüş yaşandı ve bu düşüşleri de akaryakıt fiyatlarındaki indirimler takip etti.

Brent petrol fiyatında görülen dalgalanmaların ardından piyasalardaki makroekonomik gelişmelere bağlı olarak bir düşüş dalgası daha geldi. Gelen bu düşüşlerle birlikte Brent petrol fiyatı 90 doların altına sarkarak 9 ayın en dip seviyesine ulaştı. Ardından bir miktar toparlanan Brent petrol fiyatı sonrasında akaryakıt fiyatları da şekillendi. 14 Eylül güncel akaryakıt fiyatları ne kadar? İşte detaylar…

BRENT PETROL FİYATINDA DALGALANMALAR

Brent petrol fiyatında son günlerde şaşırtan gelişmeler yaşandı ve Brent petrol varil fiyatı 19 Ocak 2922 tarihinden bu yana ilk kez 87 dolar seviyesini test etti. Ancak petrol fiyatı, İran petrolünün piyasaya girişi ve dolar endeksinin zayıf seyri ile güç bularak haftaya yaklaşık %2’lik bir artışla girdi ve yeniden 90 doların üzerinde denge buldu. Hatırlanacağı üzere son olarak 6 Eylül tarihinde benzin ve motorin fiyatlarına zamlar gelmişti ve ardından 8 Eylül tarihinde motorin fiyatına bir indirim yansımıştı. Petrol ve döviz kurlarındaki hareketlilikle birlikte 14 Eylül güncel akaryakıt fiyatları kaç TL oldu?

14 EYLÜL GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

  • İstanbul’da benzin litresi 19,22 TL
  • İstanbul’da motorin litresi 24,79 TL
  • Ankara’da benzin litresi 19,34 TL
  • Ankara’da motorin litresi 24,91 TL
  • İzmir’de benzin litresi 19,34 TL
  • İzmir’de motorin litresi 24,92 TL