Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Sonunda belli oldu: Asgari ücret 7.500 TL sürprizi! Aralık ayı asgari ücret zammı belli oldu: Zamlı maaş tablosu açıklandı

Milyonlarca memur, emekli ve asgari ücretlinin gözü yeni yılda alacağı zamlarda olurken 2023 yılındaki asgari ücret zammına ilişkin sinyaller gelmeye başladı. Bu doğrultuda kısmen 2023 yılındaki asgari ücret zammı belli oldu. Ara zamlar doğrultusunda yapılan hesaplamalarda asgari ücrete yapılacak zam oranı belli oldu. Peki asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? Kamupersoneli.net olarak okuyucularımızla paylaşıyoruz.

ASGARİ ÜCRETE YÜZDE 90 ZAM YAPILDI

Emekli ve memurların dışında yaklaşık 8 milyon asgari ücretliyi direkt ilgilendiren ancak tüm çalışanların maaşlarını etkileyecek olan yeni asgari ücret de Aralık ayı itibariyle belirlenmiş olacağı ifade edilirken asgari ücretin bu güne kadar artışlarına bakıldığında bir önceki yılın enflasyon rakamının 3-7 puan üzerinde tespit edildiği bildirildi. Temmuz ayındaki zamla beraber asgari ücret zammı yüzde 90 seviyesine kadar çıktı.

7.500 TL SÜRPRİZİ GELDİ

Orta Vadeli Program hedefi kapsamında yeni yılın asgari ücretinin de yine enflasyon üzerinde güçlü bir artışla belirlenmesi beklendiği aktarıldı. OVP dikkate alındığında ise asgari ücretin 5.500 TL’den 7.500 TL’ye kadar çıkabileceği açıklandı.

Bunun üzerine çıkacak formüller de bulunuyor. Ancak yeni asgari ücret artışına Aralık ayında toplanacak olan komisyon karar verileceği belirtilerek komisyonun alım gücü ve enflasyonu dikkate alarak yeni asgari ücreti belirlemesi kuvvetle muhtemel.

VERGİLER YİNE KALDIRILACAK

Asgari ücretteki artış diğer çalışanların da maaşlarını yukarı çekecek etki yapacağı paylaşıldı. Bunun yanı sıra 2022 yılında kaldırılan vergilerin 2023 yılı asgari ücretinden de kaldırılacağı ifade edildi.