Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Bugün ailelere 900 TL ödeme yapılıyor! Anında alabilirsiniz: Bakanlık ödemeleri başlattı

Bilindiği gibi devlet tarafından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığı ile destek ödemeleri yapılıyor ve vatandaşlara nakit para desteği veriliyor. Söz konusu destek ödemelerinin devam ettiği belirtilirken hak sahiplerinin ödemelerinin yapıldığı ve kimlikle PTT’ye giderek paraların alınabileceği ifade edildi. Başvuru yapan ailelere ise 900 TL para veriliyor. Bu ödemeyi sadece çocuklu ailelerin alabileceği ifade edildi.

PTT’DEN PARALAR ALINABİLİR

Yapılan destek ödemelerinin hane bazlığı olduğu ve ödemelerin 500 lira ile 900 lira arasında değiştiği paylaşılırken bu desteklerin çocuklu ailelere verildiği vurgulandı. Konu ile ilgili olarak çocuklu ailelerin giderleri için para desteği verilirken başvurusu kabul edilen vatandaşların PTT’den paralarını alabileceği ifade edildi. Bununla beraber destek ödemelerinin ilköğretim ortaöğretim ve üniversite öğrencilerine ve artık okul öncesi eğitim alan çocuklar için de destek verildiği paylaşıldı.

KİME NE KADAR ÖDEME YAPILIYOR?

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı il müdürlüklerinden talep edilen evrak ve başvuru formlarıyla birlikte başvuru yapılacağı ifade edildi. Bu form ile beraber kaymakamlıklara ve sosyal yardımlaşma vakıflarına giderek başvuru yapılacağı aktarıldı. Aile Bakanlığından bu destek ödemeleri hakkında bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada okul öncesi çocuklar için 500, İlköğretim için 750, Ortaöğretim için 800 TL, Üniversite öğrencisi için ise 900 TL şeklinde ödeme yapılacağı bildirildi.