Editörün SeçtikleriSağlık

Evinde tuvalet kağıdı olup kullananlar dikkat: Tek tek duyuruldu! Şok olacaksınız

Herkesin evinde olan temel ürünler arasında tuvalet kağıtları bulunuyor. Ancak tuvalet kağıtları ile ilgili kullanan herkesin şoke olacağı bir açıklama yapıldı. Tuvalet kağıdı kullanan vatandaşlar resmen bu duyduklarından sonra tuvalet kağıtlarını evden atmak isteyebilir. İşte detaylar..

Çoğu Asya ülkesinde tuvalet kağıdı, kullanılan ve tercih edilen bir ürün değil. Dışarıdan bakıldığında bunun kötü bir durum olduğunu düşünebilrsiniz. Anca dünya genelinde pandemi sebebiyle stokları bile tükenen tuvalet kağıtlarıyla ilgili flaş bir açıklama yapıldı.

İÇERİĞİNDE FORMALDEHİT VAR

Tuvalet kağıtları hijyenik ürünler arasında olmasına rağmen, çoğu firma ürünün içeriğini paylaşmıyor. Fakat tuvalet kağıdında yumuşak ve sert olması için tehlikeli bir kimyasal olan ‘formaldehit’ kullanılıyor. Formaldehit, özel bölgeleriniz için tahriş edici bir özelliğe sahiptir. Ayrıca gözünüzün, derinizin ve boğazınızın daha hassas hale gelmesine sebep olabilir.

Çoğu tuvalet kağıdı güzel kokulara sahip. Ancak içerisinde kullanılan parfümler alerjinizin tetiklenmesine neden olabilir. Firmalar tuvalet kağıdını adeta bir çiçek bahçesi gibi kokutmak için birçok yapay koku kullanıyor. Bu yapay kokular hem özel bölgeniz pH dengesi ile oynar hem de enfeksiyon kapmanıza yol açma tehlikesini barındırır. Tuvalet kağıdı seçiminiz üreme sisteminizin sağlığını dahi etkileyebilir.

GERİ DÖNÜŞTÜRÜLMÜŞ TUVALET KAĞITLARI DA BİR SEÇİM DEĞİL

Geri dönüştürülmüş tuvalet kağıdı kullanımı bilinçli bir seçim gibi görünebilir, ancak içlerinde endokrin bozucuları olan Bifenol A veya BPA barındırıyorlar. BPA, kimyasal olarak doğurganlık ve rahmin işlevi için önemli olan östrojen hormonuna benzerdir.