Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

e-Devletten hemen paranıza bakın! Para ödemeleri başladı: Hesaplara 3.340 TL para yattı

T.C. sonu 0,2,4,6,8 olanlara 3.340 TL para ödemesi yapılıyor. Sosyal yardım alan herkesi yakından ilgilendiren haber az önce paylaşıldı ve yarından itibaren beklenen ödemelerin hesaplara yatmaya başlayacağı ifade edildi. Bu doğrultuda hesaplara 3.340 TL para ödemesi yapılacak.

İL BAZINDA ÖDEMELER YAPILIYOR

Sosyal yardımlar hız kesmeden devam ederken yardıma muhtaç olan ailelere devlet tarafından destek verildiği bildirildi. Evinde yaşlı, engelli, hasta yakınına bakanlara devlet tarafından para ödemesi yapılıyor. Bu noktada Perşembe gününden itibaren söz konusu ödemelerin yani 3.340 TL’nin hesaplara yatacağı bildirildi. Evde bakım maaşı olarak isimlendirilen bu ödemeler her ayın 15’inde başlıyor ve ay sonuna kadar hesaplara yatıyor. Ayrıca ödemeler il bazında yapılıyor ve ödeme yapılan illerin listesi açıklanıyor.

İHTİYAÇLARIN KARŞILANMASI İÇİN

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bütçesinden her ay düzenli olarak ödenen evde bakım maaşı, bakıma muhtaç hasta yaşlı ve engelli kişilerin ailelerine sağlandığı belirtilerek evde bakım maaşının amacının bakıma muhtaç kişinin ihtiyaçları adına verildiği kişinin ihtiyaçlarının karşılanması için verildiği bildirildi.

3.340 TL YATIYOR

Evde bakım parası ödemeleri her altı ayda bir enflasyon oranları doğrultusunda zamlanıyor. 2022 yılında devlet tarafından ödenen evde bakım maaşı zam kapsamında 3.340 TL’ye kadar yükseldi ve 2023 Ocak ayından itibaren yeniden zam yapılacağı vurgulandı.

AY SONUNA KADAR TAMAMLANIYOR

Eylül ayı evde bakım maaşı ödemesi 15 Eylül tarihinde başlayacak. Her ayın 15’i ile 30’u arasında ödemeler tamamlanıyor. Bu ay yarın başlayacak ödemeler 30 Eylül’de tamamlanmış oldu.