GenelGündemSağlık

Koronavirüs salgını devam ederken flaş açıklama geldi! Dünya Sağlık Örgütü duyurdu: Salgının bitişi…

Koronavirüs salgını dünya genelinde henüz bitmiş değil. Salgınla ilgili yetkili kurumlardan açıklamalar gelmeye ise devam ediyor. Son olarak Dünya Sağlık Örgütü’nden de flaş salgın açıklaması geldi.

DSÖ Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, salgının bitişine dair açıklamalarda bulund. Ghebreyesus koronavirüs salgını hakkında yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Salgını bitirmek için hiç bu kadar iyi bir durumda olmamıştık. Sonu görüyoruz, fakat orada değiliz. Daha hızlı koşmalı ve bitiş çizgisini geçmeliyiz. Bu fırsatı şimdi değerlendirmezsek daha fazla varyant, ölüm ve belirsizlik risklerine yol açarız.”

DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus, Cenevre’de düzenlediği basın toplantısında, Covid-19 ve maymun çiçeği salgınlarını değerlendirdi. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Covid-19 salgını nedeniyle haftalık can kayıplarının Mart 2020’den bu yana en düşük seviyeye geldiğini duyurdu.

Vaka sayılarını değerlendiren uzman isim, “Tıpkı Covid-19’da olduğu gibi maymun çiçeğiyle mücadelede de rahata alışmamak ve gardımızı düşürmemek gerekir. Tüm ülkeler ve topluluklar, şimdiye kadar yaptıklarını yapmayı sürdürmelidir” ifadelerini kullandı.