Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

İlkokul, ortaokul, lise, üniversite öğrencilerine 1.600 TL veriliyor! Başvuru erkanı açıldı: PTT’den paranızı alın

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından eğitim giderlerinin karşılanması ve eğitim hayatının bölünmemesi amacı ile yeni destek ödemesine başladığı paylaşılırken eğitim giderleri için ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine 1.611 TL ödeme yapılacağı aktarıldı.

ÖĞRENCİLERE 1.611 TL VERİLİYOR

Öğrencilere farklı alanlar tarafından da yardım parası verildiği belirtilerek KYK, Kaymakamlıklar, Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı, SYDV, SGK, VGM, vakıf ve dernekler, ticari kuruluşlar, maddi yardımda bulunan iş insanları ve şirketler tarafından çok sayıda öğrenciye nakit yardımı yapıldığı ifade edildi. Aile Bakanlığı tarafından da öğrencilere yardım yapılıyor. Bu yardım ise 1.611 TL olarak açılandı.

BAŞVURU AYRINTILARI

Söz konusu destekten yararlanmak isteyenlerin SYDV’ler aracılığı ile başvuru yapabileceği belirtilirken il meclisine başvuru yapılabildiği belirtilerek başvuru yapacak olan kişiler okur parası başvuru dilekçesi ile başvurularını gerçekleştirebilecek.

PTT’DEN PARALAR ALINACAK

Tüm bunlarla beraber 2022 yılında sağlanan öğrenci parası ödemeleri, ilkokuldan üniversiteye kadar olan tüm dönemlerdeki öğrencileri yakından ilgilendirdiği paylaşıldı. Başvurusu kabul edilenlere ödeme yapılacak. Ödeme alacak olan öğrenciler ise kimlikleriyle PTT’den parasını alabileceği aktarıldı.