Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Bir bu eksikti: Fiyatlara bir artış daha yapılacak! Acele etmeyen en az 6 bin TL ödeyecek

Trafiğe çıkmak isteyen ve araç sürmek isteyen herkes ehliyet almak zorunda. Ancak son dönemlerde gelen peş peşe zamlardan sonra artık ehliyet almak zorlaşacak gibi. Akaryakıt ve araç fiyatlarına gelen zamlardan sonra ehliyet fiyatlarına da zam geleceği açıklandı. Kısa süre içerisinde aldınız aldınız! Yoksa fiyatı 2 katına çıkacak. Rakamın en az 6 bin TL ve üzeri olacağı konuşuluyor. Detaylar haberimizde

Bu yıla yaklaşık 3 bin TL’den başlayan ehliyet fiyatlarına zam gelecek. İstanbul’da faaliyet gösteren sürücü kurslarından birinin kurucusu olan Kadir Çelik, kritik açıklamalarda bulundu. Çelik, yaptığı açıklamasında seneye ehliyet fiyatlarının 6 bin TL ve daha üzeri fiyatlara çıkabileceğini söylüyor.

HER İL İÇİN TABAN FİYAT BELİRLENİYOR

Çelik, açıklamasında Milli Eğitim Bakanlığı ile valiliklerde kurulan bir komisyon tarafından maliyet esaslı hesaplara göre ehliyet fiyatlarının belirlendiğini söyledi.  Her il için taban fiyat belirlendiğini ifade eden Kadir Çelik’in sözleri şu şekilde:

“Pandemi ile sonrası yaşanan ekonomik krizler nedeniyle dünya genelinde enflasyon oranlarında gözle görülür artışlar yaşamaya devam ediliyor. Bu nedenler ile ehliyet fiyatları belirlenirken güncellenebilir bir taban fiyat çalışması daha da uygun olacaktır”

EHLİYET ALMAK İSTEYENLER ACELE ETSİN

Kadir Çelik daha sonra yapmış olduğu açıklamada 2023 ehliyet fiyatlarına yönelik açıklamalarda bulundu. 2023 senesi içerisinde B sınıfı ehliyet fiyatının ülke genelinde 6.000 TL ve daha da üzeri seviyelere çıkabileceğini söyledi. Ehliyet alacak vatandaşların elini çabuk tutmasını tavsiye ettiklerini ve 2022 senesi içerisinde yılbaşına varmadan ehliyetlerini bir an önce almaları gerektiğini söyledi.