Editörün SeçtikleriEğitimEkonomiGündem

Ve sonunda beklenen ödemeler başladı! Tüm öğrencilere bedava 1.417 TL veriliyor: Hemen gidip paranızı alın

Okulların açılmasına az bir zaman kala dar gelirli ailelerin eğitim gören çocuklarına aylık 1417 liraya kadar nakit yardımı yapıldığı belirtilerek ilkokuldan üniversiteye kadar tüm öğrencilerin faydalanabileceği bu yardım sosyal yardımlar adı altında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütüldüğü vurgulandı. Öğrencilere verilecek olan yardım parası hakkında başvuruların da başladığı belirtildi.

ÖĞRENCİLERE 1.417 TL PARA VERİLİYOR

İlkokuldan başlayarak ortaokul, lise ve üniversitede öğrenim gören öğrencilere yardım parası verildiği paylaşılarak çocuğu eğitim gören dar gelirli ailelerin öğrencilerine yönelik başlatılan sosyal yardımlarda ilkokuldan üniversiteye aylık 1417 liraya kadar destek verildiği paylaşıldı.

YILDA BİR KEZ VEYA İKİ KEZ YAPILIYOR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen SED yardımları; ekonomik anlamda zorluk yaşayan dar gelirli ailelerin çocuklarına, kendi kendilerine bakabilecek seviyeye gelene kadar hem ekonomik destek hem de psiko-destek olarak bilindiği paylaşılarak SED yardımları kendi içerisinde geçici ekonomi destek ve sürekli ekonomik destek olacak şekilde gerçekleştirildiği vurgulandı. Ayrıca yapılan duyuruda geçici ekonomik destekte yılda bir kez ya da iki sefer yapılırken; süreli ekonomik destekte belirli bir süre için her ay gündeme geldiği vurgulandı.

İLKOKULDAN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE KADAR ÖDEME

Çocukların aile içi sorunlarının çözüme kavuşturulması, okul zamanlarında daha uyumlu bir şekilde varlık gösterebilmeleri, kriz durumlarında da sorunları yönetebilmeleri adına destek verildiği belirtilerek İlkokuldan başlayarak ortaokul, lise ve üniversiteye kadar eğitim gören öğrencilere aylık 1417 lira para yardımı yapılacağı aktarıldı.

Tüm bunların yanı sıra duyuruda SED başvurusu için tüm işlemler E-Devlet üzerinden gerçekleştirilebileceği paylaşıldı ve İl Müdürlüğü ya da Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine de şahsen veya dilekçeyle de başvuru yapılarak bu paraların alınabileceği ifade edildi.

NE KADAR ÖDENECEK?

Devlet tarafından verilen eğitim yardımlarına ek olarak ise her lise ve üniversite öğrencisi için aylık 1417,47 TL. ve ortaöğretim öğrencisi için aylık 1259 TL, ilkokul öğrencisine ise aylık 1181,23 lira yardım parası verileceği aktarıldı.