EkonomiGündem

Bakan Kirişci son dakika açıkladı: Destek ödemelerinin tarihi öne çekildi! Ödemeler yapılacak

Son dakika açıklandı! Bakan Kirişci destek ödemelerine ilişkin açıklama yaptı. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Çukurova Kalkınma Ajansında düzenlenen “Tarım Sektörü Temsilcileri Toplantısı”nda ödemelere ilişkin flaş detayları paylaştı.

Yaptığı konuşmada iklim değişikliği, küresel ısınma gibi kavramlarla gıda ve buna bağlı olarak tarım sektörüne olan ilginin giderek arttığını aktaran Kirişci, pandemiyle bunun biraz daha yukarılara taşındığını söyledi ve tarım kenti Adana’dan müjdeyi şöyle verdi:

“Bizim üreticilerimizin 2022 mazot ve gübre destekleri var. Biz, normal şartlarda bu destekleri, bizim dönemimizde olabildiğince hızlandırdık, yılın ilk 3 ayında tamamına yakınını öder hale geldik. Biz, 2022 yılının mazot ve gübre desteğini 2023’ün Mart’ına bırakmayacağız, 6 ay öne çekeceğiz.”

ÖDEMELER 6 AY ÖNE ÇEKİLDİ

“Çiftçimizin tarlaya, kendi arazisine girişinde ihtiyacı olan mazot ve gübre desteğini kullanması için ona vereceğimiz Ziraat Bankası kartına doğrudan yükleyeceğiz. Ayni olarak yükleyeceğiz, nakdi olarak kullanımına izin vermeyeceğiz. Birincisi, buraya yüklemiş olduğumuz mazot ve gübre desteklerini 6 ay önce almış olacağız, ikincisi bunları ayni olarak oraya yüklemiş olacağız, üçüncüsü de vatandaşımız o kartı kullanarak gidecek mazot ve gübreyle ilgili alışverişini yapacak. İnşallah bu da kısa sürede uygulanacak. Bunlarla ilgili çalışmalar tamamlanıyor.”