Gündem

Brent petrol yükselişe geçti, akaryakıtta zam beklentisi oluştu! 16 Eylül güncel akaryakıt fiyatları kaç TL?

Geçtiğimiz günlerde Brent petrol varil fiyatı 90 dolar seviyesinin altına sarkmış, 88 dolara kadar gerilemişti. Brent petrol fiyatında görülen düşüş, yurtiçinde akaryakıt fiyatlarına yansımış ve motorin fiyatlarına 8 Eylül tarihinden itibaren 1 lira 14 kuruş indirim uygulanmıştı. Gelen artışlar ve indirimler sonrasında Brent petrol varil fiyatı yeniden 90 dolar seviyesinin üzerine çıktı ve 90 dolar üzerindeki seyrini korumaya devam ediyor.

Öte yandan yurtiçinde döviz kurları da yüksek seyirde, 2022 zirvelerine yakın bölgelerde hareket ediyor. Döviz kurlarındaki yüksek seyir ve Brent petrol fiyatındaki artış sonrası akaryakıt fiyatlarına zam gelip gelmeyeceği de merak ediliyor. 16 Eylül güncel akaryakıt fiyatları kaç TL? İşte detaylar…

AKARYAKITA YENİ ZAM MI GELDİ?

Akaryakıt fiyatlarına yansıyan zamlar araç sahiplerini zorlamaya devam ediyor. Son olarak 6 Eylül tarihinde benzin ve motorin fiyatlarına zamlar yansımış, ardından motorin fiyatlarında 7 Eylül tarihinde de bir zam görülmüştü. Gelen bu zamların ardından motorin fiyatına 8 Eylül’den itibaren indirim yansıdı ancak Brent petrol fiyatında ve döviz kurlarında yeniden yukarı yönlü hareketlerin görülmesiyle birlikte akaryakıtta yeni zam beklentisi de oluştu. Peki 16 Eylül Cuma günü akaryakıta yeni zam geldi mi? Güncel akaryakıt fiyatları ne kadar oldu?

16 EYLÜL GÜNCEL AKARYAKIT VE LPG FİYATLARI

Yetkililerden ve sektör temsilcilerinden henüz akaryakıt ya da LPG zam veya indirim açıklaması gelmedi. Ancak Brent petrol ve döviz kuru yükselişi zam beklentileri oluşturdu ve güncel akaryakıt fiyatları da buna bağlı olarak merak konusu oldu. 16 Eylül güncel akaryakıt ve LPG fiyatları şöyle:

  • İstanbul’da benzin 19,23 TL, motorin 24,82 TL, LPG 10,73 TL
  • Ankara’da benzin 19,34 TL, motorin 24,91 TL, LPG 11 TL
  • İzmir’de benzin 19,34 TL, motorin 24,92 TL, LPG 10,73 TL