Gündem

Bakan Yanık açıkladı, 1,8 milyar ödeme yapılacak! Başvuruda bulunanlara aylık 3 bin 336 TL devlet desteği!

Türkiye, sosyal devlet anlayışı ve sosyal devlet olmanın gereklilikleri ile yardıma muhtaç ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım ve destekler sunmaya devam ediyor. Bu kapsamda vatandaşlara, ihtiyaçlarına yönelik doğrudan ihtiyacı karşılayan destek paketleri veya nakdi yardımlar sunuluyor. Sunulan destek ve yardımlar, vatandaşların bulunduğu durumlar göz önüne alınarak ulaştırılıyor ve birçok farklı başlıkta destek ve yardım ödemesi bulunuyor.

Bununla birlikte Türkiye’de, Evde Bakım Yardımı olarak da bilinen destek ödemeleri yapılıyor ve bu ödemeler, bakıma ihtiyacı olan ağır engelli vatandaşlar ve ailelerine ekonomik destek olma amacıyla veriliyor. Vatandaşlar, Evde Bakım Yardımı ödemelerine nasıl başvuruda bulunabileceklerini, şartlarını ve ödemelerin ne kadar ve ne zaman yapıldığını araştırıyor. İşte detaylar…

EVDE BAKIM YARDIMI NE KADAR OLDU?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, bakıma ihtiyacı olan ağır engelli vatandaşlar ve ailelerine ekonomik destek sağlama amacıyla bu ay toplamda 1 milyar 849 milyon lira Evde Bakım Yardımı ödemelerini hesaplara yatırmaya başladıklarını duyurdu. Bakan Yanık yaptığı açıklamada, Temmuz ayında memur maaş katsayısına göre gelen artışla birlikte Evde Bakım Yardımı’nın Temmuz – Aralık döneminde 2 bin 354 TL’den 3 bin 336 TL’ye yükseltildiğini belirtti.

Yanık açıklamasında, “Bakıma ihtiyacı olan ağır engelli vatandaşlar ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla bu ay toplam 1 milyar 849 milyon TL Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırdık. Bu ay 554 bin vatandaşımız Evde Bakım Yardımı’ndan yararlanıyor” dedi.

KİMLER, NASIL EVDE BAKIM YARDIMI ALABİLİR?

Evde Bakım Yardımı ödemelerinden yararlanmak isteyen vatandaşların en az yüzde 50 engelli ve ağır engelli olması gerekiyor. Şartları karşılayan vatandaşların, sağlık kurulu raporunda yer alan “ağır engelli” ibaresiyle birlikte Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı il müdürlükleri bakım hizmetleri değerlendirme heyetine bu rapor ile birlikte talep edilen belgeleri sunması gerekiyor.