EkonomiEditörün SeçtikleriGündem

10 milyon kişinin maaşına sürpriz zam! Yeni asgari ücret herkesi heyecanlandırdı: 2023 asgari ücrette rakam açıklandı

Asgari ücrete temmuz ayında yeni bir zam yapılmıştı. Yapılan zam sonrasında gelen enflasyon zamları maaşların erimesine neden oldu. Bunun üzerine asgari ücretle çalışanların gözü kulağı artık 2023 Ocak ayı yeni asgari ücrete çevrildi. Asgari ücret son olarak 4.253 TL’den 5.500 TL’ye kadar çıkmıştı. Beklenen haber geldi.

Asgari ücretli vatandaşlar maaşlara gelecek iyi haberleri yakından takip etmeye başladı. Beklenen haber nihayet geliyor.

GENELDE 3-7 PUAN ÜZERİNDE OLUYOR

Emekli ve memurların dışında yaklaşık 8 milyon asgari ücretliyi direkt ilgilendiren asgari ücret belli oluyor. Aralık ayı itibarıyla belirlenen asgari ücretin bugüne kadarki artışları yakından incelendiğinde bir önceki yılın enflasyon rakamının 3-7 puan üzerinde olduğu bildirildi.

Temmuz ayında yapılan zam ile birlikte asgari ücret zammı yüzde 90 seviyesine kadar ulaştı.

7 BİN 500 TL’YE KADAR ÇIKABİLİR

Emlak Kulisi’nde yer alan bir habere göre, Orta Vadeli Program hedefi kapsamında yeni yılın asgari ücretinin de yine enflasyon üzerinde güçlü bir artışla belirlenmesi beklendiği aktarıldı. OVP dikkate alındığında ise asgari ücretin 5.500 TL’den 7.500 TL’ye kadar çıkabileceği açıklandı.

Buna göre yeni asgari ücret artışında Aralık ayında toplanacak olan komisyonun karar vereceği ve komisyonun alım gücü ve enflasyonu dikkate alarak yeni asgari ücreti belirlemesi kuvvetli bir ihtimal olarak görülüyor.

10 MİLYON KİŞİ ASGARİ ÜCRETLE ÇALIŞIYOR

DİSK’in “Asgari Ücret Gerçeği-2022” başlıklı raporuna göre bugün Türkiye’de 10 milyon kişi asgari ücretle çalışıyor.