Gündem

Motorinde dev indirim beklentisi! 17 Eylül Cumartesi güncel akaryakıt fiyatları ne kadar?

Küresel piyasalarda Brent petrol fiyatları dalgalı seyrediyor ve Brent petrol fiyatındaki dalgalanmalar, yurtiçinde akaryakıt fiyatlarına yansıyor. Öte yandan yurtiçinde döviz kurlarında yaşanan hareketlilikler de akaryakıt fiyatları üzerinde etkisini göstermeye devam ediyor. Brent petrol varil fiyatı geçtiğimiz aylarda, özellikle de Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşla birlikte hızla yükselmişti ve bu süreçte benzin ve motorin fiyatları da yüksek seviyelere ulaşmıştı.

Ardından indirimler fiyatlara yansıdı ancak araç sahipleri yüksek fiyatlardan şikayetçi. Benzin ve motorin fiyatlarına son olarak geçtiğimiz günlerde bir indirim yansımıştı ve vatandaşlar, akaryakıt fiyatında bir zam ya da indirim olup olmayacağını merak ediyor. Benzin ve motorin litre fiyatlarına zam gelecek mi? İşte detaylar…

MOTORİNDE İNDİRİM UYGULANACAK MI?

Petrol fiyatlarında yaşanan değişiklikler yurtiçinde benzin ve motorin fiyatlarına yansıyor. Öte yandan dolar kurunda 2022 yılının zirvesinin görülmesi ve yüksek seyir de akaryakıt fiyatlarında zam beklentilerini artırıyor. Ancak öte yandan çeşitli faktörlere bağlı olarak baskılanan Brent petrol varil fiyatı, akaryakıt fiyatlarında beklenen zammın önüne geçmeye devam ediyor. Araç sahipleri, akaryakıt fiyatlarına zam gelip gelmeyeceğini ya da bir indirim uygulanıp uygulanmayacağını merak ediyor. 17 Eylül Cumartesi benzin ve motorin fiyatlarında zam ya da indirim var mı?

17 EYLÜL GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

Akaryakıt istasyonundaki dolum pompaları. (Christoph Hardt/Future ımage/Imago – Depo Photos)

Benzin ve motorin fiyatlarına 6 Eylül’de gelen zamların ardından motorin grubuna 7 Eylül’de bir zam daha yansımıştı ve hemen ardından 8 Eylül’de motorinde 1 lira 14 kuruşluk bir indirim uygulanmıştı. Sektör temsilcilerinden gelen ancak resmi olmayan açıklamalara göre motorin fiyatında Pazartesi gününden itibaren 2 lira 25 kuruşluk büyük bir indirim görülebilir. 17 Eylül güncel akaryakıt fiyatları ise şöyle:

  • İstanbul’da benzin litresi 19,24 TL, motorin litresi 24,83 TL
  • Ankara’da benzin litresi 19,36 TL, motorin litresi 24,92 TL
  • İzmir’de benzin litresi 19,34 TL, motorin litresi 24,94 TL