Editörün SeçtikleriGündem

TOKİ başvurusu nasıl yapılır, nasıl iptal edilir? Başvuru ücretleri iptal durumunda geri verilir mi?

Milyonların merakla beklediği TOKİ 2022 sosyal konut projesine ilişkin detaylar, geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından paylaşıldı. Erdoğan, 13 Eylül Salı günü yaptığı açıklamalarda, Cumhuriyet tarihinin en büyük konut projesi olarak tanıtılan proje kapsamında açıklamalarını yaptı ve 14 Eylül Çarşamba günü itibariyle başvurularda yoğunluk oluştu. Gelen bilgilere göre TOKİ 2022 sosyal konut projelerine başvurular 31 Ekim tarihine kadar devam edecek.

Proje kapsamında Türkiye genelinde 250 bin konut inşa edilecek ve elde edilen bilgilere göre başvuruların açıldığı ilk 2 günde yaklaşık iki milyon başvuru geldi. Öte yandan konut arsası ve işyeri için de başvurular devam ederken, başvuruda bulunmuş olan birçok vatandaş, TOKİ 2022 sosyal konut projesinde başvuruların nasıl iptal edileceğini araştırıyor. İşte detaylar…

TOKİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR, NASIL İPTAL EDİLİR?

Türkiye’nin 81 ili genelinde başlatılan TOKİ 2022 sosyal konut projesi kapsamında başvurular 14 Eylül itibariyle başladı. 250 bin sosyal konut için 31 Ekim 2022 tarihine kadar başvuru yapılabilecek. TOKİ İlk Evim, İlk İş Yerim projesine sadece iki günde yaklaşık iki milyon başvuru geldiği belirtilirken, son başvurularla birlikte toplamda 5 milyon kişinin projeye başvuruda bulunacağı tahmin ediliyor. Ancak başvuruda bulunmuş olan kimi vatandaşlar, çeşitli sebeplerden ötürü başvurularını iptal etmek istiyor ve bunun da yöntemlerini araştırıyor. TOKİ sosyal konut proje başvuruları nasıl iptal edilir?

TOKİ KONUT PROJESİNDE BAŞVURU İPTALİ

TOKİ sosyal konut projesi için başvurular 14 Eylül – 31 Ekim 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Bu süreçte başvuru sahipleri, Ziraat Bankası ya da Halkbank üzerinden başvuru ücreti olarak 500 TL yatıracak. Süreç içinde başvurularını iptal edenler, başvuru ücretlerini ilerleyen günlerde geri alabiliyor. Ancak şartların karşılanmaması durumunda bu başvuru ücretleri de geri yatırılmıyor.