Editörün SeçtikleriEğitimEkonomiGündem

T.C Kimlik Numarası sonu 0, 2, 4, 6 ve 8 olanlara 4.500 TL para veriliyor: Ay sonunda paranızı alacaksınız

Destek ödemeleri çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından devam ediliyor. Buna göre T.C. kimlik numarasının sonu 0,2,4,6 ve 8 olanlar başvuru yapabileceği duyurulurken 4.500 TL para ödeneceği açıklandı. Ayrıca ilk ödemelerin Ekim ayında gerçekleştirileceği ifade edildi. Ayrıca başvuruların ayrıntıları da aktarıldı.

4.500 TL ÖDEME YAPILACAK

Son dakika haberine göre İBB tarafından 75 bin öğrenciye burs desteği verileceği paylaşıldı. Bu noktada öğrencilere 4.500 TL burs parası verileceği belirtilerek bu ödemelerin geri ödemesiz olduğu ifade edildi. Başvuruların ise belirtilen web adresi üzerinden yapılacağı vurgulandı.

GEREKLİ BELGELER

Söz konusu destek için başvuru yapacak olanların bazı belgelere sahip olması gerektiği bildirildi. Bu doğrultuda bu belgeler şöyle paylaşıldı:

Nüfus cüzdanı fotokopisi

Sabıka kaydı / disiplin cezası almadığına dair belge

Vukuatlı nüfus kayıt örneği

Öğrenci belgesi ve not durumunu gösteren transkript

Bursluluk belgesi

Disiplin belgesi

Ailenin maddi durumunu gösteren belgeler (Gelir belgesi, maaş bordrosu vb.)

Varsa kendisinin ya da aile bireylerinin engelli raporu fotokopisi

Varsa okuyan kardeşleri gösteren belgeler (Sadece aktif öğrenci olan kardeşler dikkate alınıyor)

Öğrencinin banka hesap bilgilerini içeren belge

Öğrencinin İstanbul Kart bilgisi

BAŞVURU ADRESİ

İBB, kendisi veya ailesi İstanbul’da ikamet eden ön lisans ve lisans okuyan öğrencilerin ile ailelerinin ihtiyaç durumu değerlendirilerek burs desteğinde bulunurken bu ödemeler “Genç Üniversiteli Desteği” adı altında yapılıyor. Ayrıca başvuruların “gencuniversiteli.ibb.istanbul” internet sitesi üzerinden yapılacağı aktarıldı.

ÜÇ TAKSİT OLARAK ÖDENECEK

Başvuruda bulunan öğrencilerin kendileri veya ailelerinin İstanbul’da ikamet etmeleri gerektiği belirtilirken sistemin İstanbul’daki üniversitelerin yerleştirmelerinin yapılıp kayıtlarının tamamladığı Eylül ayı sonunda hizmete girerken, burslar Ekim’den itibaren üç taksit olarak hak kazananlara sunulmaya başlanacağı vurgulandı.

KİMLER ALAMAZ?

Açıköğretim ve uzaktan eğitim öğrencileri, ücretli değişim programında olanlar, yüksek lisans ve doktora öğrencileri, 25 yaşından büyükler burstan faydalanamayacağı belirtilirken burstan faydalanmak için, öğrencinin devlet üniversitesinde okuyor olması veya vakıf /özel üniversitede yüzde yüz burslu okuması gerektiği vurgulandı.

Ara sınıf ve son sınıf öğrencilerinin ise yılsonu başarı notunun en az 100 üzerinden 53 ya da 4 üzerinden 2,00 olması da istenen kriterler arasında yer aldığı vurgulanırken proje ve kriterler hakkında detaylı bilgiye “gencuniversiteli.ibb.istanbul” internet sitesinden ulaşılabildiği aktarıldı.