Ekonomi

Ekonomist Selçuk Geçer dolarda hedef tahminini açıkladı, vatandaşları uyardı: Elinizdekilerden olmayın!

Yurtiçi piyasalarda dolar ve Euro kurlarında yukarı yönlü hareketlilik devam ederken, gözler uzman ve analistlerden gelen yorumlara çevrildi. Küresel finans piyasalarında, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) 21 Eylül tarihindeki Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısının ardından açıklayacağı faiz kararları bekleniyor ve diğer taraftan yurtiçi piyasalarda ise Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB), 22 Eylül tarihinde Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısının ardından açıklayacağı faiz karar bekleniyor.

Piyasalar açıklanacak olan faiz kararlarına odaklanmışken, faiz kararlarının ardından hareketlenmesi beklenen dolar ve Euro kurlarına ilişkin ise uzman yorumları takip ediliyor. Ekonomist Selçuk Geçer, dolar kuruna ilişkin yaptığı değerlendirmelerde yatırımcılara “Elinizdekilere sahip çıkın” uyarısında bulundu. Geçer ayrıca beklediği fiyat tahminini de açıkladı. İşte detaylar…

GEÇER’DEN KRİTİK DOLAR YORUMU

Ekonomist Selçuk Geçer, dile getirdiği piyasa değerlendirmelerinde dolara ilişkin tahminlerini paylaştı. Ünlü ekonomist dolar kurunun önce 19 lira ve daha sonra da zirve seviyesine hareket edeceğini öne sürdü ve “Elinizdekilere sahip çıkın” dedi. Dolarda yükselişlerin devam edeceğini savunan Geçer, “1-2 saatlik olay. 1 saatte dolar 30 lirayı görebilir, hazırlıklı olun. Dolar borcu olanları ve elinde dolar olanları uyarıyorum, elinizdekilerden olmayın. İlerinde çok pişman olursunuz” sözlerini dile getirdi.

“İLK HEDEF 19 LİRA OLACAK, HAZIR OLUN”

Dolar kuruna dair beklediği seviyeleri açıklayan Geçer, “Dolarda 19 liraya hazır olun. Dolardaki ilk hedef 19 lira olacak. Bu seviyeye önümüzdeki günlerde gelirsek şaşırmayın. Dolar 27 Aralık’ta 12 liraya geldi. Ama bu artık olmayacak. Merkez Bankası o dönem 20 – 30 milyar dolarlık bir para harcamıştı. Bu maceranın toplam süreci 5 ay. 5 ay içerisinden 12 liradan tekrar 18,20 liraya çıktı” dedi. Geçer’in açıklamaları sonrası gözler döviz kurlarına çevrildi.