Editörün SeçtikleriGündem

Hastalık paniği: Alarm verildi! 16 köye giriş ve çıkışlar yasaklandı

Gelen bir son dakika haberine göre Kastamonu’da hastalık paniği yaşandı. Şap hastalığının görülmesi sebebi ile 16 köye karantina uygulaması yapıldı. Bu kapsamda köylere giriş ve çıkışlar yasaklandı. Hastalığın hayvanlardan insanlara bulaşabileceği ifade edilirken, ikinci bir karara kadar canlı hayvan pazarının kapatıldığı açıklandı.

Olay Kastamonu’nun Taşköprü ilçesine bağlı Aşağışehirören ve Yukarışehirören Köylerinde meydana geldi. Köylerde şap hastalığının görülmesi ile birlikte Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, hastalığın görüldüğü köylerde giriş ve çıkışları yasakladı. Detaylar haberimizde

İKİNCİ BİR KARARA KADAR KAPATILDI

Ayrıca Taşköprü’nün Aşağışehirören ve Yukarışehirören köylerinde yaklaşık 2 kilometrelik alanda karantinaya alındı. İki köyün karantinaya alınmasının ardından tedbir amacıyla Taşköprü Canlı Hayvan Pazarı da ikinci bir emre kadar kapatıldı.

GİRİŞ ÇIKIŞLAR YASAKLANDI

Öte yandan, Kastamonu’nun merkeze bağlı Kuzyaka bölgesinde 14 köyde şarbon hastalığı görüldü. Hastalığın görülmesiyle birlikte Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Kastamonu Veteriner Hekimler Odası Başkanlığı ekipleri, Kuzyaka bölgesinde bulunan 14 köyü karantinaya alarak giriş çıkışları yasakladı. Şarbon hastalığının hayvanlardan insanlara geçebilen özellikle akciğer ve deriyi etkileyen bir hastalık olmasından ötürü Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri de filyasyon çalışması yaptı. Ev ev gezen filyasyon ekipleri, temasta bulunan ya da hastalık belirtisi görülen vatandaşları takibe alarak tedavilerinin yapılmasını sağladı. Kuzyaka bölgesinde alınan tedbir ve önlemler sonrasında hastalığın etkisini yitirmesi ile birlikte karantina uygulaması kaldırıldı.