DünyaEditörün SeçtikleriKültür-sanat

Acı haber bugün geldi: Dünyaca ünlü isim hayatını kaybetti! Herkes onu filmlerden tanıyordu

Gelen bir son dakika haberine göre dünyaca ünlü isim hayatını kaybetti. Acı haber bugün duyuruldu. Herkes onu rol aldığı filmlerden tanıyordu. Hollywood’un ünlü aktörlerinden olan Henry Silva vefat etti. Ocean’s 11 filminden de yakından tanınan ünlü isim hayatını kaybettiğinde 95 yaşındaydı.

Henry Silva’nın hayatını kaybettiği duyuruldu. 95 yaşındaki ünlü oyuncunun vefat sebebi doğal nedenler olarak açıklandı. Silva,  Woodlan Hill’deki bir hastanede yattı. Bunun üzerine Henry Silva kimdir? Sorusu gündem oldu. Detaylar haberimizde..

HENRY SİLVA KİMDİR?

Dünyaca ünlü oyuncu Silva, 130’dan fazla filmde oynadı. Rol aldığı filmler arasında Gregory Peck ile oynadığı The Bravados, Jerry Lewis’le rol aldığı Cinderfella, Buck Rogers in the 25th Century, Charles Bronson’un başrolünde oynadığı Love and Bullets, Sharky’s Machine, Cannonball, Warren Beatty’li Dick Tracy, Steven Seagal’ın ilk filmi Aboe The Law, Jim Jarmusch’un Ghost Dog: The Way of the Samurai with Forest Whitaker öne çıkıyor.

1963 yapılım Johnny Cool, Henry Silva için dönüm noktası oldu. Buradaki performansı büyük dikkat çekti. Ancak onun kariyer rolü politik gerilim filmi The Manchurian Candidate’teki çifte ajan Chunjin karakteri oldu. Silva en vurucu sahnede Frank Sinatra’nın canlandırdığı Marco’dan 90 saniye boyunca dayak yiyordu. Çok ses getiren filmde ünlü oyuncu Angela Lansbury de rol almıştı.