Ekonomi

Emekli yakını olanlar dikkat: 500 TL destek başladı!

Emekli vatandaşlar Temmuz ayında ilk 6 aylık enflasyon farkından zamlarını cebine koydu. Emekli maaşlarına Temmuz ayında yapılan zamların yanı sıra en düşük emekli maaşı da 2.500 TL’den 3.500 TL’ye yükseltildi. Maaşlarda yaşanan artış sonrası bankalar harekete geçti ve özel bankalarda başlayan rekabetle birlikte emeklilere 3 yıllık taahhüt karşılığında verilen emekli maaş promosyonlarında limitler artırıldı.

Artan limitlerle birlikte promosyon ödemeleri 7.500 TL’ye kadar yükselirken, kimi bankalar emekli referansı kampanyaları ile emekli yakınını getirenlere de nakit ödüller vermeye başladı. Bu bankalardan biri olan İş Bankası, emekli yakınını getirene 500 TL nakit hediye ediyor. İş Bankası’nın sunduğu kampanyadan yararlanmak isteyenlerin neler yapması gerekiyor? İşte detaylar…

İŞ BANKASI’NDAN 500 TL HEDİYE

İş Bankası, 31 Ekim 2022 tarihine kadar referans kodunu alıp, emekli yakınlarının bu referans kodu ile maaşlarını İş Bankası’na taşımasını sağlayan müşterilerine 500 TL’ye varan Pazarama MaxiPuan hediye ediyor. Kampanyaya katılarak hediyeden yararlanmak isteyenlerin 31 Ekim 2022 tarihine kadar Maximum Mobil uygulaması üzerinden kampanyaya katılım göstermesi ve uygulamadan referans kodunu alması gerekiyor. Maximum Mobil uygulamasından İş Bankası müşterileri sadece 1 kez bu kampanyada kod alabiliyor.

KAMPANYA KATILIMI VE ŞARTLARI

Uygulama üzerinden referans kodunu alan İş Bankası müşterilerinin, bu kodu emekli yakınları ile paylaşması gerekiyor. Kodu alan emekli yakınların ise SGK maaşlarını 3 yıl taahhüt ile iş Bankası’na taşmayı taahhüt etmesi ve ardından “REFERANS” yazıp bir boşluk bırakarak bu referans kodunu yazdıktan sonra 4402’ye SMS göndermesi gerekiyor. Her müşterinin kişiye özel olacak şekilde 1 referans kodu bulunuyor ve her müşteri bir referans kodunu en fazla 2 yakınına gönderebiliyor.

Emekli maaşını 10 Haziran 2022’den önce İş Bankası’ndan almayan emekliler referans kodu ile maaşlarını İş Bankası’ndan almaya başladığında, yakınını getiren İş Bankası müşterisine de her bir yakını için 250, toplamda 500 TL Pazarama MaxiPuan hediye ediliyor.