Gündem

Her şey bu habere bağlı! Benzin ve motorine yeni indirim geliyor mu?

Benzin ve motorin fiyatları, küresel piyasalarda Brent petrol fiyatındaki değişimlerle birlikte güncellenmeye devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda Brent petrol varil fiyatının rekor düzeylere çıkmasıyla birlikte benzin ve motorin litre fiyatları da tarihi zirvelerine yükselmişti. Ardından gelen indirimlerle araç sahiplerini bir nebze rahatlatan akaryakıt fiyatlarında bir kez daha indirim beklentisi oluştu.

Salı gününden itibaren motorin fiyatında geçerli indirimler pompaya yansırken, bu kez de ABD Merkez Bankası’ndan (Fed) gelecek faiz kararıyla birlikte akaryakıt fiyatlarında indirim beklentisi oluştu. Fed’in bugün açıklayacağı kararında faiz artışı uygulaması ve buna bağlı olarak doların güç kazanırken, Brent petrol fiyatının da ucuzlaması bekleniyor. Buna bağlı olarak da benzin ve motorin fiyatlarında indirim beklentisi oluşmuş durumda. İşte detaylar…

BENZİN VE MOTORİNDE İNDİRİM BEKLENTİSİ

Brent petrol varil fiyatı, Rusya ile Ukrayna savaşıyla birlikte geçtiğimiz aylarda rekor düzeylere yükselmişti. 120 dolar seviyesini aşan fiyatların ardından geçtiğimiz günlerde 90 doların altına gerileyen Brent petrol varil fiyatındaki düşüşlere bağlı olarak, benzin ve motorin fiyatlarına da indirimler yansımıştı. Şimdi ise petrol fiyatları adına gözler ABD Merkez Bankası’nın (Fed) 21 Eylül’de açıklayacağı faiz kararına çevrildi.

Brent petrol fiyatında yaşanan dalgalanma sonrası motorinde indirim beklentisi oluşmuştu ve sektör temsilcileri, 20 Eylül Salı gününden itibaren geçerli olmak üzere motorine 1 lira 76 kuruşluk indirim geldiğini bildirdi. Bu indirimin ardından Fed’in faiz kararı sonrasında da Brent petrol fiyatında düşüş beklendiği için benzin ve motorinde de indirim uygulanabileceği ifade ediliyor.

21 EYLÜL GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

  • İstanbul’da benzin litresi 19,22 TL, motorin litresi 23,03 TL
  • Ankara’da benzin litresi 19,34 TL, motorin litresi 23,15 TL
  • İzmir’de benzin litresi 19,34 TL, motorin litresi 23,21 TL