Gündem

Aile Destek Paketi ödemeleri ne zaman hesaplara yatacak? Henüz başvurmayanlar nasıl başvuru yapabilir?

Türkiye’de, sosyal devlet anlayışı ile ihtiyaç sahibi ailelere destek ödemeleri yapılmaya devam ediliyor. İhtiyaçlar doğrultusunda yapılan ödemelerde, nakdi olarak da destekler sağlanıyor. Aylık şekilde yapılan bu ödemeler arasında, Aile Destek Paketi ödemeleri de bulunuyor. Birçok vatandaş, bir süredir devam eden Aile Destek Paketi ödemeleri için nasıl başvuru yapılacağını, başvuru şartlarının neler olduğunu araştırıyor.

Ödemelerin başladığı Aile Destek Paketi kapsamında, Eylül ayı ödemelerinin ne zaman yapılacağı da merak ediliyordu. Henüz başvuruda bulunmamış vatandaşlar başvuru şartlarını ve nereden başvuru yapılabileceğini araştırırken, ödemelerden yararlanan vatandaşlar da Eylül ayında ödemelerin ne yapılacağını araştırıyor. İşte detaylar…

AİLE DESTEK ÖDEMELERİ BAŞLADI MI?

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında Aile Destek Paketi/Programı ile ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Başvuru şartlarında esnetilme uygulanacağı belirtilirken, açıklamalarla birlikte daha fazla vatandaşa çeşitli destek ödemelerinin yapılacağı öğrenildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, şu ana kadar 3,5 milyonu aşkın başvuru yapıldığını belirtti ve bu çerçevede 1,6 milyon eve sosyal yardım ve dayanışma vakıfları vasıtasıyla hak sahipliği verildiğini dile getirdi.

AİLE DESTEK ÖDEMELERİ BAŞVURULARI

Gelen açıklamalarla birlikte, Aile Destek Paketi kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere Haziran 2022 – Mayıs 2023 arasında, hanede kişi başına düşen gelir miktarına göre 3 segmentte aylık ödeme yapılacak. Henüz başvuruda bulunmamış olan ve Aile Destek Paketi’ne başvuruda bulunmak isteyen vatandaşlar, e-Devlet üzerinden başvuru yapabilecek. Hak sahipliği kazanan vatandaşlara ödemeler, başvuru esnasında belirtilen IBAN numarası üzerinden verilecek.

DESTEK ÖDEMELERİ NE KADAR?

Aile Destek Paketi ödemeleri 3 segmentte yapılıyor ve buna göre ödemeler aylık olarak, kişinin gelir durumuna göre 450, 550 ve 600 TL olarak yapılıyor. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarına göre ödeme limitleri artırılabilir ve bu kapsamda üst limitin 750 TL’ye yükseltilmesi bekleniyor.