Gündem

Neşe Erberk’in kız Miss Turkey üçüncüsü oldu; Demet Akalın, Twitter’a koştu: “Hira’yı sakın ayıp olmasın diye Türkiye güzeli yapmayın…”

Bir süredir iddialı isimler ile sonucu beklenen Miss Turkey 2022 güzelleri dün akşam belirlendi. Miss Turkey 2022 güzeli olan isim Nursena Say olurken; ikinci olan isim Aleyna Şirin, üçücü olan isim ise, Selin Erberk Gurdikyan oldu. Selin Erberk Gurdikyan’ın Türkiye eski güzeli Neşe Erberk’in kızı olması ise, sosyal medyada hareketliliğin yaşanmasına neden oldu. Demet Akalın’ın attığı, “Hira’yı sakın ayıp olmasın diye Türkiye güzeli yapmayın” tweeti sonrası açıklamalarda bulunan Neşe Erberk, bugün TV8 ekranlarından yayınlanan 2. Sayfa isimli magazin programına konuk oldu.

NEŞE ERBERK, ‘EN GÜZELİ BENİM KIZIM’

Sosyal medyadaki yorumların ardından 2. Sayfa isimli magazin programına telefon ile konuk olan Neşe Erberk, “3 nesil oradaydık. Ben, annem ve kızım Lara. Çok gurur duyduk. Selin sahnede yürürken kuğu gibiydi. Konuşmalarıyla da inanılmaz etkiliydi. Gurur duydum kızımla. Benim beklediğim ve hayal ettiğim Selin idi karşımdaki. Anne olunca bambaşka duygular hissediyorsunuz. Benim okullarım vardı biliyorsunuz. Hepsinin annesi gibiydim. Anaç duygularla bakıyorum. Bütün kızların heyecanını hissettim. 3 isim belirlenmesi gerekiyordu. Önemli olan medeni cesaretleriyle Türk kızını temsil etmeleriydi. Bütün kızlar kendilerini ifade ettiler ama tabi ki en güzeli benim kızım” açıklamalarında bulundu.

NEŞE ERBERK, GEÇMİŞİ HATIRLATTI

Sosyal medyadaki yorumlara hiç şaşırmadığını vurgulayan Neşe Erberk, açıklamalarında; “Sosyal medyadaki yorumlara ben şaşırmadım. Miss Turkey seçildiğimde 1983’te sosyal medya yoktu ama birçok kişi aynı yorumları bana yapıyordu. Avrupa güzeli seçilince konuşmalar durdu. Meyvesi olan ağaç taşlanır. Keşke kızımı tanısalardı, bu yorumlara pişman olurlardı. Selin’in ruhu güzel, yetenekli, iyilik sever… Bu yarışmaya katılma amacı uluslararası bir yarışmaya katılmak. Sosyal yardım projelerine destek vermekti. ‘Erberk’ soyadını kullanmak Selin’in kendi tercihi. Bu durum gurur verici değil mi? Yazmasaydı ‘Meğerse Neşe Erbek’in kızıymış saklamış’ diyecekler. Benim kızım hiçbir şey saklamadan kendini ifade etti” diye konuştu.

NEŞE ERBERK, DEMET AKALIN İLE İLGİLİ DE KONUŞTU

Sonuçtan memnun olmadığını dile getiren Neşe Erberk, “Jüriyi etkilemiş olsaydım birincilik tacını takardı. Dürüstçe söyleyeyim ben kızımı 1. görmek istiyordum. Sonuçtan memnun değilim ama saygı duyuyorum tabii ki” dedi. Ardından Demet Akalın’ın konuya ilişkin atmış olduğu tweete göndermede bulunan Neşe Erberk, “Demet Akalın’ınki talihsiz bir açıklama diyorum. Demet’i öpüyorum” şeklinde konuştu.