Gündem

Usta oyuncu Selda Alkor’dan dizi sektörüne tarihi ayar: “Ben buradayım Selda Alkor olarak. Kendileri bilirler!” Meğer…

Türk dizi ve sinema tarihinde rol aldığı yapımlar ile hafızalara kazınmış isimlerden biri olan Selda Alkor, Ceyda Düvenci’nin NTV ekranları aracılığıyla seyirci karşısına çıkan ‘Bambaşka Sohbetler’ programının bu haftaki konuğu oldu. Kariyeri ve aile yaşamına ilişkin çok çarpıcı açıklamalarda bulunan 79 yaşındaki usta oyuncu, sektörde devam etmek istediğini de ilk kez canlı yayında söyledi.

SELDA ALKOR, DİZİ SEKTÖRÜNE MEYDAN OKUDU

İlk olarak 1965 yılında Ses dergisinin açtığı yarışmada birinci olmasıyla gündeme gelen usta oyuncu Selda Alkor, aynı yıl rol aldığı ‘Cumartesi Senin Pazar Benim’ filmi ile oyunculuk yapmaya başlamıştı. Geçen yıllar sonrasında asıl oyunculuk meziyetlerinin dizi setlerinde ortaya çıktığını belirten Selda Alkor, konuya ilişkin; “Benim gerçek oyunculuğum dizilerle ortaya çıktı ama şimdi dizilerden teklif gelmiyor. Dizi yapmak istediğimi her yerde söylüyorum ama kısa film teklifleri geliyor. Ben buradayım Selda Alkor olarak. Kendileri bilirler” sözleriyle sektöre meydan okudu.

SELDA ALKOR, YENİ NESİL OYUNCULARDAN BEĞENDİLERİNİ AÇIKLADI

Özellikle Türk dizi tarihine damga vuran yapımlar olması nedeniyle Selda Alkor’u hafızalara kazıtan ‘Parmaklıklar Ardında’, ‘Çemberimde Gül Oya’ ve ‘Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ dizilerindeki rolleriyle hatırlanan Selda Alkor, katıldığı programda yeni kuşak oyuncular ile ilgili de konuştu. Genç kuşak meslektaşlarından en çok beğendiği isimleri ilk kez açıklayan usta oyuncu, beğendiği isimleri; “İbrahim Çelikkol ve Birce Akalay’ı beğeniyorum. Burcu Biricik de çok iyi bir oyuncu. Pınar Deniz’i de beğeniyorum, son zamanlarda; oyunculuğunu ‘Yargı’ dizisinde gösterdi” şeklinde sıraladı.

SELDA ALKOR, AİLESİNİN SON ÜYESİ

Aldığı pek çok rol ile hafızalara kazınmasına karşın 2002 ile 2004 yılları arasında ATV ekranlarından yayınlanan ‘Asmalı Konak’ dizisinde canlandırdığı ‘Sümbül Karadağ’ karakteri ile ödül de alarak başarısını kanıtlayan Selda Alkor, 30. Altın Kelebek Ödülleri’nde ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödülünü hanesine yazdırmıştı. Katıldığı programda kariyeri ile ilgili tüm soruları yanıtlayan Selda Alkor, aynı zamanda duygu yüklü aile hikayesini de programın sunucusu Ceyda Düvenci ile paylaştı. Babasını 12 yaşında iken kaybettiğini belirten Selda Alkor, annesini ise 15 yaşında iken kaybettiğini anlattı. Yalnız bir çocuk olduğunu belirten Selda Alkor, “Artık benim kanımdan kimse hayatta değil, sadece ben kaldım” sözleri ile programın seyircisini duygulandırdı.