Ekonomi

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altında rekor beklediği tarihi açıkladı: Sürpriz değil!

Altın ve para piyasalarında sert rüzgarlar esmeye başladı. Bir süredir düşüş eğiliminde seyreden dolar ve altın, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz kararını açıklayacağı günde de çift yönlü hafif dalgalı bir denge bulmuştu. Ancak Vladimir Putin’in ülkesinde kısmi seferberlik ilan edildiğini açıklamasıyla birlikte riskli varlıklardan “güvenli liman” olarak görülen varlıklara kaçışlar hızlandı ve böylece hem altın fiyatlarında hem de dolar endeksinde yükselişler yaşandı.

Piyasalarda Fed kararı öncesi yatırımcılar altın fiyatlarının düşüp düşmeyeceğini merak ediyor. Bu kapsamda uzman ve analist yorumlarına yönelen yatırımcılar için Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’ten kritik bir açıklama geldi. Fed etkisini yorumlayan İslam Memiş, ons altın için yeni fiyat aralığı tahminini de paylaştı. Memiş ayrıca altın fiyatında artış beklediğini dile getirerek tarih de paylaştı. İşte detaylar…

“BU DÜŞÜŞLER SÜRPRİZ DEĞİL”

TGRT Haber’de piyasa değerlendirmesinde bulunan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yaptığı açıklamada “Altın sınırda, Fed kırılımı yaşanacak” sözlerini dile getirdi. Öte yandan bir süredir rekorlar kıran ve 3.500 seviyesini aşan Borsa İstanbul’un 3.272 seviyesine gerilemesiyle ilgili de konuşan Memiş, “Bu düşüşler sürpriz değil. 2.900 seviyesine kadar bir düzeltme beklediğimi belirtmek istiyorum. Dolarla mukayese edildiğinde yabancı yatırımcılar açısından borsa ucuz kalıyor… Bu hafta Merkez Bankası faiz kararı alacak, belirsizlik hakim” sözlerini dile getirdi.

“ALTINDA REKOR YÜKSELİŞ” İÇİN TARİH VERDİ

Altın hakkında fikirlerini paylaşan Memiş, “Tam sınırda bekliyoruz. 1.650 dolar seviyesine gerileyen ons altın fiyatında 1.670 dolar seviyelerini görüyoruz. Yatay seyrediyor. Ons altında bu hafta için bant aralığı 1.1650 – 1.700 dolar seviyesi. Fed’in faiz kararı artış yönünde. Burada faiz miktarı ve açıklamalar ons fiyatında bir yön kırılımı yapacak” dedi. Memiş ayrıca açıklamasının devamında Ekim ayından itibaren merkez bankalarının piyasadan çekilmeye başlayacağını ve altında rekor bir yükseliş yaşanabileceğini öne sürdü.