Ekonomi

İslam Memiş tarih vererek piyasayı değerlendirdi, “Altın topluyorlar” diyerek yatırımcıları uyardı!

Küresel piyasalarda ülke ekonomilerinin gözü kulağı ABD Merkez Bankası’nın (Fed) açıklayacağı faiz kararındaydı ve Fed, Eylül ayında politika faizini 75 baz puan artırdı. Böylece Fed politika faizini %3,25’e yükseltti ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) da Eylül ayı Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı sonrasında faiz kararını açıkladı. TCMB ise piyasa beklentilerinin aksine 100 baz puanlık indirim kararıyla politika faizini %12’ye çekti.

Merkez bankalarının faiz kararları sonrası piyasada dalgalanmalar yaşanırken, Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Fed’in kararı sonrasında piyasa değerlendirmesinde bulundu. Memiş, “Altın topluyorlar” diyerek yatırımcıyı uyardı ve “Operasyon çekilecek” sözlerini dile getirdi. İşte detaylar…

“MERKEZ BANKALARI ALTIN TOPLUYOR”

Gram altın bu hafta 972 TL seviyesine kadar gerilemişti ve Rusya’nın Ukrayna savaşına karşı seferberlik ilan etmesiyle birlikte artan endişeler sonrası bugün 986 TL seviyesine kadar yükseldi. Gram altın fiyatında neler olacağı merakla beklenirken, Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, TGRT Haber’de “Merkez bankaları altın topluyor” diyerek piyasa değerlendirmesinde bulundu. Altın ve dolar yatırımcılarını uyaran Memiş, değerlendirmesinde bir de tarih verdi.

İSLAM MEMİŞ’TEN YATIRIMCILARA UYARI GELDİ

İslam Memiş yaptığı açıklamada “Piyasalar Eylül ayında start verecek ancak kritik ay Ekim… Altının yönünü Fed belirleyecek. Ons altında bu hafta için bant aralığı 1.650 – 1.700 dolar seviyesi. Fed’in faiz kararı artış yönünde. Faizin miktarı ons fiyatındaki yön kırılımını belirleyecek. Altın ons fiyatı ya 1.705 dolar ya da 1.615 dolar seviyesini görecek” dedi. Memiş, gram altında ise bu hafta 970 – 1.020 TL aralığının takip edileceğini dile getirdi. Merkez bankalarının altın toplayarak stoklarını artırmaya çalıştığını ifade eden Memiş, “Dolar sahipleri altını ucuz topluyor” diyerek yatırımcıları uyardı.