Gündem

ABD 10 milyon varili piyasaya sürecek! Benzin ve motorinde yeni indirim beklentisi!

Yurtiçi piyasalarda döviz kurlarında yükseliş dalgası görülüyor. ABD Merkez Bankası’nın (Fed) enflasyonla mücadele kapsamında politika faizini artırması doların küresel piyasalarda güç kazanmasını sağlarken, benzer adımlar Avrupa Merkez Bankası’ndan (ECB) da geliyor ve bu da Euro’nun da Türk Lirası karşısında artmasına neden oluyor. Döviz kurlarında yukarı yönlü hareketlilik görülürken, diğer yandan yurtiçindeki ağır vergi yükü de akıllara akaryakıt fiyatlarını getiriyor.

Brent petrol fiyatındaki değişiklikler ve döviz kurlarındaki dalgalanmalarla gözler yeniden akaryakıt fiyatlarına çevrildi. Benzin ve motorin fiyatlarında zam ya da indirim olup olmayacağı merak edilirken, Fed’in faiz artırma kararı bir kez daha petrol fiyatında düşüşlere neden oldu. Ancak petrol fiyatındaki düşüşler bu kez büyük ölçekte gerçekleşmedi. Peki güncel akaryakıt fiyatları kaç TL? İşte detaylar…

10 MİLYON VARİL BENZİN SATIŞI

Geçtiğimiz gün motorin litre fiyatına indirim yansımıştı ve ardından benzin fiyatında da bir indirim olup olmayacağı merak konusu olmuştu. ABD’nin piyasaya 10 milyon varil benzin satacağı bilgisinin duyulmasıyla birlikte Brent petrol varil fiyatı da 90 dolar seviyesine kadar gerilemişti. Ardından Fed’in faiz kararıyla hafif düşüş gösteren Brent petrol sonrasında benzin ve motorinde bir yeni indirim olup olmayacağı da merak konusu oldu.

23 EYLÜL GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

Fed’in faiz kararı ve ABD’nin 10 milyon varil benzin satacağı haberlerinin gündeme gelmesiyle birlikte indirim beklentileri de güçlendi. Uzmanlar, söz konusu petrol satışının gerçekleşmesi halinde akaryakıt fiyatlarına da indirimlerin yansıyabileceğini ifade ediyor. Güncel gelişmelerle birlikte 23 Eylül güncel akaryakıt fiyatları şöyle:

  • İstanbul’da benzin litresi 19,22 TL
  • İstanbul’da motorin litresi 23,03 TL
  • Ankara’da benzin litresi 19,34 TL
  • Ankara’da motorin litresi 23,15 TL
  • İzmir’de benzin litresi 19,34 TL
  • İzmir’de motorin litresi 10,73 TL