Ekonomi

Selçuk Geçer çok sert bir dolar tahmininde bulundu, eleştirenlere de yanıt verdi: Göreceğim sizi…

Türkiye’nin ünlü ekonomistlerinden biri olan Selçuk Geçer, özellikle de geçmiş dönemlerde yapmış olduğu dolar kuru tahminleriyle dikkatleri çekmeyi başardı. Vatandaşların en çok takip ettiği isimler arasında yer alan Geçer, bir kez daha dolar tahminlerini paylaştı. Sosyal medyadan tahminlerini paylaşmaya devam eden Geçer, dolar kuru tahminlerine yenisini ekleyerek yine endişelendiren bir tahminde bulundu.

Daha önce yüksek dolar kuru tahminlerini açıklayarak dikkatleri çekmiş olan Geçer, bu kez de dolar kurunda 40 TL seviyesini işaret etti. Türkiye’de ekonomi yönetimini ve bu kapsamda alınan kararları sert bir dille eleştirmesiyle bilinen Selçuk Geçer, açıklamasında “O zaman göreceğim sizi” diyerek dikkat çekti. İşte detaylar…

GEÇER’DEN SERT DOLAR TAHMİNİ

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 22 Eylül Perşembe günü, Eylül ayı Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı sonrasında faiz kararını açıkladı. Merkez Bankası’nın, Ağustos ayındaki sürpriz faiz indirimi kararından sonra Eylül’de politika faizini %13’te sabit tutması bekleniyordu. Ancak Merkez Bankası Eylül ayında da sürpriz bir kararla 100 baz puanlık indirim kararı alarak, faizi %12 seviyesine çekti. Ekonomist Selçuk Geçer de Merkez Bankası’nın faiz kararı sonrasında paylaşımda bulundu.

“DOLAR 40 OLUNCA GÖRECEĞİM SİZİ”

Kendisine ve benzer şekilde ekonomi politikalarını eleştirenlere ve doların daha fazla yükseleceğini söyleyenlere karşı hükümet yanlılarının gösterdiği tepkilere yanıt veren Geçer, gelen tepkilere yine sert bir dille yanıt verdi. Paylaşımında aynı zamanda dolar tahminini de paylaşan Geçer, “18,40 liralık dolara şaşırmayanlar ‘Dolar 30’ deyince şaşırıyor! 12’ye küfür ediyordunuz, 18 oldu. Şimdi 30’a küfür ediyorsunuz, 40 olunca göreceğim sizi…” sözlerini dile getirdi.

Dolar kuru Aralık 2021’de 18,40 TL seviyesine ulaşarak tarihi zirvesini görmüştü ve 2022 yılında da yeniden bu seviyeye yaklaştı.