Gündem

Petrol fiyatları haftanın son işlem gününde sert düştü! Brent petrol, savaş öncesi seviyelere geriledi

Küresel finans piyasalarında petrol fiyatları dalgalanmaya devam ediyor. Son dönemlerde aşağı yönlü fiyat hareketlerinin görüldüğü petrol fiyatlarında, haftanın son işlem gününde bir kez daha düşüşler öne çıktı. 23 Eylül Cuma günü küresel piyasalarda petrol fiyatlarındaki düşüş yüzde 4’ü aştı. Yurtiçinde vatandaşlar, petrol fiyatlarındaki düşüşün akaryakıt fiyatlarına yansıyıp yansımayacağını merak ediyor.

Daha önce Brent petrol varil fiyatındaki sert düşüşler hem motorin hem de benzin fiyatlarına indirimlerle yansımıştı. Dünya genelinde merkez bankalarının politika faizinde artışa gittiği haftanın son işlem gününde, faiz kararları sonrası Brent petrol varil fiyatı Cuma günü %4,5 oranda düştü. İşte detaylar…

BRENT PETROL ÜST ÜSTE DÖRDÜNCÜ HAFTAYI DA DÜŞÜŞLE KAPATIYOR

Brent petrol fiyatı, merkez bankalarının faiz artış kararlarının sonra haftanın son işlem gününde %4,5 oranda düştü. Üst üste dördüncü haftayı da kayıplarla kapatan Brent petrolün varil fiyatı da bu düşüşlerle birlikte 90 dolar altındaki seyrine devam etti ve 86 dolar seviyesine kadar geriledi. Geçtiğimiz aylarda Brent petrol varil fiyatı, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişimine başlamasıyla birlikte 130 dolar seviyesini aşmıştı. Brent petrol varil fiyatı, Cuma günü gelen düşüşlerle birlikte gördüğü 86 dolar seviyesi ile böylece savaş öncesindeki seviyelerine dönüş yapmış oldu.

BENZİN VE MOTORİNE İNDİRİM GELECEK Mİ?

Brent petrolün %4,5 oranda düşüş yaşadığı Cuma günü Batı Teksas ham petrolünün varil fiyatı ise %5’i aşan düşüşlerle birlikte 80 doların altında kaldı ve 78,8 dolar seviyesine geriledi. Akaryakıtta bu düşüşler sonrası indirim olup olmayacağı merak edilirken, sektör kaynakları benzin ve motorin fiyatlarında Cuma ya da Cumartesi gece indirim beklenmediğini belirtti. Ancak Brent petrol fiyatındaki düşük seyrin kalıcı olması durumunda, döviz kurlarına da bağlı olarak vatandaşlarda, ilerleyen günlerde benzin ve motorin fiyatlarında indirim beklentisi oluştu.