Ekonomi

24 Eylül Bitcoin ve Ethereum fiyatlarında son durum ne? Kripto paralar yükselişe geçecek mi?

Kripto para piyasalarında dalgalı fiyat hareketleri görülmeye devam ediyor. Bitcoin (BTC), son olarak 10 Kasım 2021’de 69 bin dolar seviyesini gördü ve ardından düşüş sürecine girdi. Tüm zamanların rekoru geldikten sonra kademeli olarak düşen Bitcoin, Mayıs ayında düşüşlerini derinleştirdi ve bu aşamadan sonra 20 bin dolar etrafında fiyatlanmaya başladı.

Uzunca bir süredir buradaki fiyat sıkışıklığını yukarı yönlü kırmaya çalışan Bitcoin, hafta sonuna 19 bin dolar seviyesinin üzerinde girdi. Bitcoin’in dengeli giriş yaptığı hafta sonunda, altcoinler genelinde de Bitcoin’e paralel fiyat hareketlerinin kaydedildiği görülüyor. 24 Eylül Bitcoin ve kripto paralarda son durum ne? İşte detaylar…

BITCOIN FİYATINDA SON DURUM

Bitcoin, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) açıklamış olduğu 75 baz puanlık faiz artırma kararının ardından sert bir düşüş yaşamış ve hızlı bir toparlanma göstermişti. Dalgalı fiyat hareketleri ortaya koyan ve Cuma gününü yükselişlerle tamamlayan Bitcoin, bu yükselişlerin etkisi ile hafta sonuna 19 bin dolar seviyesinin üzerinde girdi. Yazım sırasında %1,45’lik düşüş ile 19 bin 151 dolar seviyesinde işlem gören Bitcoin, 366 milyar dolarlık piyasa değerine sahip ve son 7 günde %4,07 oranda değer kaybetti. Öte yandan Bitcoin’in son 1 aydaki değer kaybı da %11,12’ye çıktı.

ETHEREUM FİYATINDA SON DURUM

Bitcoin’e paralel fiyat hareketleri ortaya koyan en büyük altcoin konumundaki Ethereum (ETH) da hafta sonuna benzer şekilde %1,75 oranda değer kaybıyla başladı ve 1.322 dolar seviyesinde dengelendi. Toplamda 162 milyar dolarlık piyasa değerine sahip olan Ethereum, 15 Eylül tarihinden bu yana düşüş eğiliminde seyrediyor. Söz konusu tarihte Ethereum blok zincirinde Merge güncelleme adımı başarıyla tamamlanmıştı. Ancak Merge sonrası Ethereum’un yükseliş yaşayacağına ilişkin beklentiler yerini bulmadı ve ETH bu süreçte düşüşlerle ön plana çıktı.