Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Brent petrol fiyatları Ocak seviyesine geriledi: Akaryakıta 2 TL indirim! Ankara, İstanbul, İzmir güncel akaryakıt fiyatları değişiyor

Akaryakıt fiyatları yakından takip edilmeye devam ediliyor. Gelen bir son dakika haberine göre brent petrol fiyatları Ocak ayı seviyesine geriledi. Birçok ülkenin Merkez Bankası ciddi faiz artırımına gidip sert para politikalarının uygulanması üzerine petrol fiyatı 80 doların altına düştü. Piyasalardan alınan son rakama göre brent petrol fiyatı 2022 Ocak ayından bu yana gelinen en düşük seviyeye geriledi.

FED’in ciddi faiz artırım kararı ve diğer ülkelerin aldığı sıkı para politikaları sonrasında brent petrol geriledi. Hızla değer kaybeden petrol, ocak ayından bu yana en düşük değer kaybını yaşadı. Rusya ve Ukrayna savaşından sonra yükselişe geçen akaryakıt fiyatlarında indirim beklentisi oluştu.

Sektör yetkilerinden gelen son habere göre akaryakıta 1,5 TL ile 2 TL arasında indirim gelmesi bekleniyor.

Gelen son habere göre ülkemizde akaryakıt fiyatlarına son olarak 20 Eylül’de indirim gelmişti. Motorin fiyatlarına 1 lira 75 kuruşluk indirim yapılmıştı. Ancak diğer akaryakıt türlerinde indirim kararı alınmamıştı. Yaşanan bu düşüş sonrasında benzin grubuna da indirim gelmesi bekleniyor.

OCAK AYINDAKİ SEVİYELERE DÜŞERSE

Brent petrol fiyatları Ocak 2022 seviyelerine indi. Türkiye’de Ocak 2022’de benzinin litresi 12.98 liraya, motorinin litresi de 12.80 liraya satılıyordu. LPG’nin fiyatı ise 8,80 liraydı. Akaryakıt temsilcilerinden alınan bilgiye göre akaryakıt fiyatlarında ciddi bir indirim bekleniyor.

İSTANBUL GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İstanbul Anadolu yakasında bir litre benzin fiyatı: 19.23 TL

İstanbul motorin (mazot) litre fiyatı Anadolu Yakası’nda 23.12 TL

İstanbul LPG litre fiyatı Anadolu Yakası’nda 10,73 TL