Ekonomi

Selçuk Geçer dolar tahminini paylaştı, “Bu kaçınılmaz” diyerek 1 Ekim’i işaret etti!

Daha önce dile getirmiş olduğu dolar tahminleri ile dikkatleri çekmeyi başarmış olan ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, dolar kuruna ilişkin yeni tahminlerini paylaştı. Sosyal medyadan dile getirdiği tahminleri ve paylaşımlarıyla dikkat çeken Geçer, dış ticaret açığına dikkat çekti ve açığın her geçen gün arttığının belirtti.

Bu verilerin dövize etkisinin ağır olacağını ifade eden Selçuk Geçer, dolar kuruna ilişkin korkutan tahminlerini bir kez daha paylaştı. Ünlü ekonomist Geçer, dolar kurunda bir kırılma yaşanacağını öne sürdü ve yüzde 100’lük bir hareketin yaşanacağını ifade etti. Önümüzdeki dönemlerde kurda patlama yaşanacağını iddia eden Geçer, “Bu kaçınılmaz” dedi. İşte detaylar…

SELÇUK GEÇER: BU KAÇINILMAZ

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, önümüzdeki dönemlerde kurda patlama olacağını iddia etti ve “Bu dış ticaret açığı ile bu kısa vadeli borçlarla dolar kıtlığıyla önümüzde çok agresif hareketler görebiliriz. Yükselmeden bahsetmiyorum. Net bir kırılma ile karşılaşılabilir. Yüzde 100’lük bir hareket gelebilir. Bu kaçınılmaz” sözlerini dile getirdi. Selçuk Geçer, dolar kurunun yukarı yönlü hamlelerine devam edeceğini öngördüğünü ifade etti ve yatırımcılara ve vatandaşlara 1 Ekim tarihini işaret etti. Ünlü ekonomist, daha önce de dolar kurunda 30 TL seviyesinin görülmesinin çok muhtemel olduğunu ifade etmişti.

SELÇUK GEÇER 1 EKİM’E İŞARET ETTİ

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, sosyal medyada yaptığı açıklamalarının devamında dolar kurunda yukarı yönlü hamlelerin görülmeye devam edeceğini belirtti ve “Kıtlaşan dolar hem piyasada hem de ekranda sert bir şekilde gitmesine neden olacak. Kurun yukarı doğru fırlaması enflasyonun yükselmesine ve işsizlik furyasına neden olacak. İnsanlar fakirleşirken bankacılık sektörü karını katlamaya başladı. En çok vatandaş kaybedecek. Türkiye’deki yoksulluk sınırı asgari ücretin 4 katı. 1 Ekim sonrası dolarda hareketlenme sürecek” dedi.